Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bir ülkede istikrar ve güven ortamı sağlanmadan demokrasinin de sağlanamayacağını belirtti.

        Mahir Ünal, Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA)’ne yaptığı ziyarette, Parlamento’nun oluşturduğu güven ortamı sayesinde iş adamlarının yatırımlarını daha rahat bir ortamda yapabildiğini söyledi. Geçmiş iktidar partileri döneminde ülkenin önünü göremediğini hatırlatan Ünal, “Bir ülkede istikrar ve güven ortamı sağlanmadan demokraside olmaz. 2002 yılında 2 gün sonrasını göremiyorduk. Kimse yatırım yapmaya cesaret edemiyordu. Artık bu durum ortadan kalktı. Hamd olsun 15 yıl sonrasına dair planlama yaparak kendimize hedef belirliyoruz." dedi.

        Siyasi iradenin, milletin kendine verdiği temsil görevini yönetime en iyi şekilde yansıtması gerektiğini vurgulayan Ünal, şöyle devam etti: “Siyaset kurumu bu ülkenin sorunlarına yıllarca çözüm üretemedi. Bir ülkenin gelişmişliği o ülkedeki siyasi iradenin gücüyle ve sorun çözme becerisiyle ölçülür. Hamd olsun artık siyaset kurumu bu ülkenin sorunlarına çözüm üretebiliyor. İş adamlarımızla diyalog içinde her zaman değerlendirme yapılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu milletin sorunlarının çözüm merci haline geldi. Ülkede bir sorun varsa bu sıkıntının çözüm merci parlamentodur. Zaten demokratik toplumlarda da böyle olması gerekiyor. Milletin meseleleri parlamentoda konuşularak çözüm üretilir. Bu sebeple milletvekilleri de gerçek anlamda milletin vekili olur.”

        "2023 YILI HÜKÜMETİMİZ İÇİN ÖNEMLİ"

        AK Parti Hükümeti'nin 2023 yılına verdiği öneme de değinen Ünal, “2023 yılında cumhuriyetimiz 100’üncü yılına giriyor. 2071 yılında da Anadolu hareketi 1000’inci yılına girecek. Bu topraklardaki 1000’inci yılımız olması itibariyle de 2071 yılı bizim için önem taşıyor. Türkiye 2023 yılına doğru emin adımlarla ilerlerken, kişi başına 25 bin dolar gelir düşen bir ülke konumuna gelecek.” diye konuştu.

        "12 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM ANLAŞMASI İMZALANDI"

        Ankara’da, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında önemli bir anlaşma imzalandığını dile getiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ise anlaşma çerçevesinde Kahramanmaraş’a 12 milyar dolarlık yatırım yapılacağını kaydetti.

        Yatırımlarla birlikte termik santralde yılda 85 milyar kilovatsaat enerji üretileceğini anlatan Ramazanoğlu, “Mevcut olan A santraline ilave olarak B, C, D ve E santrali inşa edilecek. Santral bünyesinde binlerce kişiye de iş imkanı sağlanacak. Bu rakamları en iyi iş adamlarımız yorumlar. Böyle bir fırsat Türkiye’de hiçbir ile kısmet olmadı. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

        Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren KALİDA Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci ise “Türkiye önemli bir coğrafya içerisinde yer alıyor. Bu nedenle birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Ziyaretlerinden dolayı AK Parti il teşkilatına teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim