Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
AK Parti, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin araştırılması amacıyla hazırladığı önergeyi Meclis Başkanlığı'na sundu. Önergede; "Ülkemize, milletimize, milli iradeye, demokrasimize karşı, organize planlı ve kapsamlı bir terörist darbe girişimine kalkışılmıştır" denildi.

AK Parti Grup Başkanvekillerinin imzaları ile Meclis Başkanlığı'na sunulan önergede; 15 Temmuz Askeri Darbe girişiminin, tüm yönleri ile araştırılması amacıyla Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulması istendi.

Önergede; "TSK içinde çeşitli kademelerdeki hücrelerin marifetiyle, milletin ve ülkenin korunması için kendilerine emanet edilmiş silahlarla bu kalkışmada bulunan teröristlerin ihanet girişiminin nedenleri ile böyle bir sürecin bir daha yaşanmaması için alınması gereken tedbirlerin araştırılması amacıyla Meclis'te bir Araştırma Komisyonu" kurulması talep edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine yerleşmiş bir terörist grup, organize, kapsamlı bir darbe girişiminde bulunulduğunun hatırlatıldığı gerekçede şu görüşlere yer verildi:

"Bu TSK içerisine yuvarlanmış PDY kliği, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini üç ana esas üzerine kurmuş gözükmektedir. 1. Sayın Cumhurbaşkanımızı denetimleri altına alarak kendileri için olabilecek sivil direnişi engellemek. 2. medya organlarını kontrol ederek kudret sahibi olduğu izlenimini vermek. 3. Meclis ve stratejik devlet kurumlarına saldırıp ele geçirerek psikolojik yıkım yaratmak ve kendi iradesini bunun üzerine tesis etmek. Terör örgütü milletin mukavemetine rağmen geride yüzlerce şehit ve binlerce yaralı bırakmış, devletin en önemli kurumlarının binalarına bombalarla ağır hasar vermiştir. Devlet içerisinde yapılanmış bu tür illegal mücadele ile ilgili alınması gereken her türlü etkili, hukuki ve idari tedbirlerin araştırılması için AK Parti grubu olarak yukarıdaki gerekçeler ışığında araştırma önergemiz Meclisimize sunmaktayız."

Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Fettullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin görüşmelerin, önümüzdeki hafta yapılacağını bildirdi.
Cihan

Editör: TE Bilisim