Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
AK Parti'ye katılan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakkıbaba hakkında 'güveni suiistimal ve manevi zarar verme’ gerekçesi ile dava açıldı.
Başkan Fakkıbaba’nın önceki gün AK Parti'ye geçmesinin yankıları sürüyor. Fakkıbaba’nın parti değişikliğini siyasi ihanet olarak değerlendiren Şanlıurfa Medya Yazarlar Derneği Başkanı Abdulkadir İkbal, Fakkıba’ya manevi tazminat davası açtı. İkbal, konu ile ilgili dernekte yaptığı açıklamada Fakkıbaba’yı siyasi ihanetle suçladı. Urfalıların samimi duygularla doğru siyasi tercihlerde bulunduğunu, ancak siyasi aktörlerin bu samimi duyguya cevap veremediklerini kaydeden İkbal, “Urfalılar olarak yeni bir siyasi ihanetle karşı karşıyayız” dedi.

Fakkıbaba’ya AK Parti'ye geçişi ile ilgili soru yönelten İkbal, “Urfa Belediyesi ile ilgili olarak bazı söylentileri acaba örtbas etmek için midir? Şanlıurfa’nın menfaati gözetiliyor olsaydı aradan geçen 4 yıl neden heba edildi” diyen İkbal, geçişin Şanlıurfa menfaati için yapıldığının söylenemeyeceğini iddia etti.

Başbakan Erdoğan’ın ‘trenden inan bir daha binemez’ sözlerini hatırlatan İkbal, şöyle devam etti: "Başbakan'ın bu sözlerine karşılık Fakkıbaba ‘ben de trene binmeyeceğim söylemesine rağmen her ikisinin de değişen bu tavırlarının trenden indirme-bindirme sebeplerini milletin iradesi ile paylaşmak mecburiyetindeler.”

Şanlıurfa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan tazminat davasında ise bir Türk Lirası talep edildi.

Editör: TE Bilisim