Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti’nin Türk milletinin vicdanında yolsuzluktan mahkum olduğunu söyledi. Türk tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluğunu kapatmaya çalıştığını dile getiren Akçay, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıda yaşananların, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarının yolsuzlukların merkezinde Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin yer aldığını gösterdiğini kaydetti.

AK Parti’nin hukuku ayaklar altına alarak Türk tarihinin en büyük yolsuzluğunu kapattığını savunan Milletvekili Akçay, ancak önemli olanın vicdanlarda beraat etmek olduğunu kaydetti. AK Parti'nin, hukuku ayaklar altına alıp yolsuzluk yapan yandaşlarını beraat ettirse de Türk milletinin vicdanında yolsuzluktan mahkum olduğunu söyleyen Akçay, “Türk milleti kul hakkı yiyenleri, devleti soyanları, evindeki paraları sıfırlayamayanları, evinde para sayma makineleri ve kasalarlara yakalanan bakan çocuklarını, ne idüğü belli olmayan İranlı Reza Zarrab’ın önüne yatan bakanları ve bunları serbest bırakanları asla unutmayacaktır. MHP iktidarında bunun hesabı teker teker sorulacaktır.” dedi. 17-25 Aralık operasyonlarıyla birtakım kirli ilişkiler, yolsuzluk ve hırsızlıkların ortaya döküldüğünü belirten MHP Milletvekili Akçay, "AKP, rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sonrasında çıkardığı kanunlarla yolsuzluk ve hırsızlıkla suçlananları cezaevinden çıkarırken operasyonları yapan polis, savcı ve hâkimleri sürmüş veya çeşitli uydurma iddialarla tutuklatmıştır. AKP, bu şekilde Türkiye tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluğunu kapatmaya çalışmaktadır ancak MHP, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarında ortaya çıkan kirli ilişkilerin ve bunun sonrasında yaşanan hukuksuzlukların unutturulmasına asla izin vermeyecektir.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin yolsuzlukları teşvik ettiğini de söyleyen Akçay, “AKP, Sayıştay’ı denetim yapamaz hale getirmiş. Teftiş ve denetim kurullarını felç etmiş. Kamu İhale Kanunu'nu 175 defa değiştirerek, 64 konuda kamu ihale muafiyeti getirmiştir. Böylece ihaleler Kamu İhale Kanunu'nun denetiminden çıkarılarak yolsuzlukların önü açılmıştır. Türk Ceza Kanunu'na göre ihalelere fesat karıştıranlara 5 yıldan 12 yıla kadar ceza verilmekteydi ancak AKP hükümeti, bu cezanın alt sınırını 5 yıldan 3 yıla, üst sınırını da 12 yıldan 7 yıla indirmiştir. İhale sonucunda zarar meydana gelmiş ise cezanın yarı oranında arttırılacağına ilişkin hükmü kaldırmıştır. Dolayısıyla ihaleye fesat karıştıranlara verilen cezalar azaltılarak, yolsuzluklar teşvik edilmiştir.” dedi.

‘AKP DÖNEMİNDE YOLSUZLUK VİRÜS GİBİ YAYILDI’

Hiçbir iktidarın AK Parti kadar kirlenmediğini söyleyen Akçay, “AKP döneminde rüşvet ve yolsuzluk bir virüs gibi yayılmış, yolsuzluk ve rüşvet hemen hemen tüm kurumlara sirayet etmiştir. AKP iktidarı babalı oğullu, enişteli bacanaklı, ailece, cümbür cemaat yolsuzlukların içindedir. Tarihimizin hiçbir döneminde, hiçbir iktidar böylesine çürümemiştir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim