Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na veya bakanlarına küfür edemeyeceğini, ettirmeyeceklerini söyledi. Manisa'da Türkiye Demokrat Gazeteciler Platformu ile Manisalılar Platfomu tarafından Kültür Sitesi Lale Salonu'nda, "Yerel Yönetimler ve Demokrasi" konulu bir panel düzenlendi. Açılışta konuşan Milletvekili Akçay, Büyükşehir Kanunu'nun çıkacağını ve Manisa'nın da büyükşehir olacağını öğrendiklerinin ertesi günü açıklama yaparak memnuniyet duyduklarını söylediklerini hatırlattı. Bu kanunu destekleyeceklerini ifade ettiklerini belirten Akçay, o süzün hâlâ geçerli olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Kanunu'nu "evet", Eyalet Kanunu'na "hayır" dediklerini vurgulayan MHP Milletvekili Akçay, "Bu ülke sınırlarının çekilmesi, ileride telafisi mümkün olmayacak tehlikeleri de içeriyor. Şimdi Diyarbakır'da Osman Baydemir diye bir belediye başkanı var. Hükümete hakaret eder, devlete küfür eder, terör örgütünün propagandasını yapar. Türkiye Cumhuriyeti'ne her türlü kötülüğü yapmaya çalışan terör örgütünün mensubu olduklarını da hepimiz biliriz. Bunları inkar da etmezler. Sayın Başbakan'a, ilgili bakanlara hakarete varan sözlerini bizler de reddettik, karşı çıktık, mukabelede bulunduk. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na, bakanına küfür edemez, ettirmeyiz. Muhalefetiz, en ağır eleştirileri yaparız, düşmana yaptırmayız, çünkü Osman Baydemir gibiler, ülkemizin varlığına, birliğine, bayrağına, vatan ve devlet fikrine düşmanca tutum ve davranış içinde olan bir kesimdir, terör örgütü mensubudur." dedi.

Erkan Akçay, sözlerine şöyle devam etti: "Yol kesiyorlar, kucaklaşıyor açık açık. Haraç topluyor. Birileri de diyor ki, 'Vergi topluyor.' Vergiyi devlet topluyor. Eğer sen devlet yetkilisi olarak teröre 'Vergi topluyor' diyorsan, haracı meşrulaştırıyorsun demektir. O bir haraçtır, hiçbir meşruiyet verilmemesi gerekir. Terörist almış eline silahı, dayamış şakağımıza, Türkiye Cumhuriyeti'ne, devletine, hükümetine, hepimize, 'Ver.' diyor. Peki ne vereceğiz? Bildiğimiz şeyler. Bu, topraklarımızın bir parçasının koparılmasına kadar gidecek. 1984 yılından bu yana 30 yıldır terör örgütü, taleplerinden bir milim vazgeçmiş değildir. 'Biz ayrı devlet istemiyoruz.' söylemlerine kimse inanmasın. Bunlar menfi birtakım siyasi tavırlardır. Dolayısıyla ben yarın Diyarbakır, Van, Mardin büyükşehir belediyelerinin düşeceği durumdan endişeliyim. Diğerleri bir şekilde düzeltilir. İster muhalefet olalım ister iktidar olalım en fazla odaklanmamız gereken husus bu olmalıdır."

Moderatörlüğünü Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süreyya Sakınç’ın yaptığı panele konuşmacı olarak İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen ve Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bekir Parlak katıldı. Ayrıca AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Milletvekili Özgür Özel, MHP Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bulundu.
Editör: TE Bilisim