Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Manisa'da Şehzade Mehmet Kurumları'nda çalışan 7 öğretmen, öğrencilerinin önünde gözaltına alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Öğretmenlere ve eğitim camiasına Öğretmenler Günü'nde yapılan bu kötü muameleyi şiddetle kınadığını belirten Akçay, “Öğretmenlerin eğitim faaliyeti sırasında sınıflara girmek suretiyle öğrencilerinin gözü önünde böyle bir gözaltı işleminin yapılması hukuksuzdur. Manisa’ya ilk gittiğimde de bu öğretmenlerimizi ziyaret etmek istiyorum. Yapılan işlemlerin hukuki boyutlarını daha yakinen görmek ve inceleme yapmak istiyorum.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Manisa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin gözaltına alınması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Öğretmenler Günü'nde yapılan bu zulüm derecesindeki gözaltına alma hadisesini kınadığını belirten Akçay, “Öğretmenler Günü'nde değil de bir başka günde yapılsaydı yine aynı etkiyi yaratacaktı. Fakat kör göze parmak misali Öğretmenler Günü'nün sadece özellikle seçildiği gibi bir izlenim edindik.” dedi.

Öğretmenlerin eğitim faaliyeti sırasında sınıflara girmek suretiyle öğrencilerinin gözü önünde böyle bir gözaltı işleminin yapılmasının hukuksuz bir işlem olduğunu belirten Akçay, “Neden hukuksuz bir işlemdir. Birincisi bu öğretmenlerin kaçma şüphesi var mı? Davet edilselerdi mahkemeye veya karakola mutlaka gideceklerdi. Hadi bunu dikkate almadınız, bu öğretmenlerin ikametgâh adresleri, gelip gittikleri yerler de belli. Pekala bunların onurunu, itibarını, saygınlıklarını da dikkate alarak bir muamele yapılabilirdi. Bunlar yapılmamış, bunların da yapılmayışının bu hukuksuzluk faaliyetini katmerlendiğini düşünüyoruz ve görüyoruz. Çünkü burada öğrenciler korku ve baskı altına alınıyor. Veliler, anne babalar korku ve baskı altına alınıyor. Eğitim camiası da bu baskıdan nasibini alıyor.” şeklinde konuştu.

Hukuk düzeninin işlemediği, şahsi ve keyfi bir yönetimin olduğu bir ülke şartlarında yaşandığını ifade eden Akçay, sözlerini şöyle tamamladı: “Balık baştan kokar misali bu zincirleme en alt kademelere kadar gitmiş durumda. Konuyu takip ediyorum. Aynı zamanda seçim bölgemde olması hasebiyle. Manisa’ya ilk gittiğimde de bu öğretmenlerimizi ziyaret etmek istiyorum. Yapılan işlemlerin hukuki boyutlarını daha yakinen görmek ve inceleme yapmak istiyorum. Fakat artık bu hükümetin bu paranoyadan hiç kurtulmayacağı anlaşılıyor. Adeta bir söylem geliştirdiler. Paralel diye veya birtakım uydurma terör örgütü isimleri vermek suretiyle. Bu faaliyetleri yeni hükümetin de aynen devam ettireceği izlenimi var. Yeni görevine başlayan bu hükümeti de bu konuda takip ediyoruz. Tekrar ifade etmek istiyorum. Öğretmenlerimize ve eğitim camiasına Öğretmen Günü'nde yapılan bu kötü muameleyi şiddetle kınıyorum.”

Editör: TE Bilisim