Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!
Başbakanın dün MHP liderine yönelik söylediği sert sözler sonrası MHP oldukça tepkili. Erdoğan'ın Bahçeli ve MHP'ye yönelik eleştirileri MHP'yi kızdırdı. MHP Grup Başkan vekili Mehmet Şandır İnternethaber'e konuştu.
ZALİM ALLAHIN LANETİNE MUHATAPTIR

"Sayın Başbakan Türkiye'yi 10 yıldan bu yana yönetmektedir. Devletin tüm bilgi ve belgeleri elinde bulunmaktadır, dolayısıyla Sayın Başbakan bir yerleri hedef göstereceğine elindeki bilgi ve belgeleri yargıya vermelidir. Eğer elinde bilgi var da vermiyorsa suç işlemektedir. Eğer elinde herhangi bir bilgi ve belge yoksa MHP'ye iftira atmaktadır. Gerçekleri saptırarak olduğunun dışında göstermek inancımıza göre zulümdür. "Zalim, Allah'ın lanetine muhatap olacaktır" der Kuran-ı Kerim."

"Biz, Sayın Başbakanın MHP'ye ifitara atmaktan vazgeçmesini dileriz. Başbakanlar karnından konuşmaz, konuşmak değil gereğini yapmakla sorumludur Başbakan. MHP'nin ve Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği endişelerine cevap vermelidir, sorduğu sorulara cevap vermelidir. MHP'yi hedef göstererek bir yerlere tetikçilik yapmak Sayın Başbakana yakışmaz."

YILANLA ÇUVALA GİRDİLER

"Türkiye'de her şey öndekine göre tanzim edilir, Türkiye'de de siyasetin önünde de Sayın Başbakan bulunmaktadır. Bugün Başbakanın şikayet ettiği her hususun kaynağı, başlangıcı, yönlendiricisi, Sayın Başbakanın kendisidir. Başbakan, Sayın Devlet Bahçeli'yi edebe davet ederken, dönüp kendisinin söylediği sözlere bir daha bakmasını tavsiye ederim."

"Şahıslarını tenzih ederek söylüyorum, her biri kendi alanında başarılı, bilinen tanınan insanlardır. Ama Akil insanlar, görevlendirildikleri konunun bileni olmak durumundadırlar. Ortak akıl üretmek ise maksat, bu sürece karşı olanların da dahil edilmesi gerekirdi. Halbu ki, Başbakan tarafından taktir edilip bu listeye konulan insanların bu konudaki tavırları bellidir. Bunların öğretecekleri akıl ortak akıl olmayacaktır. Toplumun tümü tarafından kabul edilen davranış içerisinde olmaları gerekir, yani akil olmaktan çok makbul adam olmaları gerekir. Bu konu çok tartışılır bir konudur, eğer bunların görevi ortak akıl üretmek değil de başlatılan bu çözülüş ve yıkım sürecinin halka kabul ettirilmesi, hazmettirilmesi ve şirin gösterilmesi ise, bu akil adam listesine konan insanlar kişiliklerinin ötesinde bir suça bir kötülüğe ortak edileceklerdir ve bunun hesabını mutlaka günü gelsiğinde vereceklerdir. Bu ülkenin, bu milletin birliğini parçalayacak hiçbir süreç, hiçbir çözüm makbul olmaz, meşru olamaz, kabul edilemez. Akil insanlar boşuna bir gayrettir, bir sonuç getirmeyecektir. PKK'nın taleplerinin millete hazmettirilmesi görevi bu listede bulunan bir çok insanın taşıyamayacağı kadar kötü bir durumdur. Yılanla çuvala girenin yılanın faziletinden bahsetmesi gibi bir zillete düşmelerine de üzülüyorum.

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA

Editör: TE Bilisim