Ankara’da bulunan Şinasi ve Akün Sahnelerinin satılacak olmasına ilişkin Sanatçılar Girişimi bir basın açıklaması yaptı. Girişim, “AKP babalar gibi satmayı, ülkeyi pazarlamayı sürdürüyor. Tarihsel ve sanatsal değere sahip Akün ve Şinasi sahnelerinin pazarlanmasına engel olalım” dedi.

AKP’nin sanat alanlarına saldırısında son nokta olan Şinasi ve Akün sahnelerinin satılarak yok edilmesi sürecine ilişkin Sanatçılar Girişimi bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Ankara’nın eski tiyatro salonlarından Şinasi Sahnesi ve Akün Sahnesi AKP saldırısından nasibini aldı. Devlet Tiyatroları’na bağlı olan ve halen faaliyette olan bu iki sahnenin içinde bulundukları 13 katlı bina Emek İnşaat tarafından satışa çıkarılıyor.

Konuya ilişkin Sanatçılar Girişimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

HER ŞEY SATILIK

AKP Başkanı ve BOP eşbaşkanı Erdoğan, bir ara asıl işinin ülkeyi pazarlamak olduğunu açıkça söylemişti.

Bir zamanlarını maliye bakanlı olan kişi(bu görevden neden alındığı hâlâ gizemini koruyor)i ulusal varlıklarımızın pazarlanmasıyla ilgili olarak söylediği “babalar gibi satarım” sözüyle tarihe geçmişti…

AKP babalar gibi satmayı,ülkeyi pazarlamayı sürdürüyor…

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

Devlet Tiyatrosu yönetimindeki Akün ve Şinasi sahnelerinin satılığa çıkarılması, bu satış işlemlerinden bir tanesidir.

Bu satış olayını da sadece bu sanat mekânlarının satılması, yağmalanması olarak değil, bütün ülkenin pazarlanmasının bir parçası olarak görmek gerekiyor.

Sahneler satıldığında, yeni sahipler onları herhalde kültür mekânları olarak kullanmayacak. Pazarlamacı siyasal iktidara karşı ulusal değerlerimizin dokunulmazlığını savunalım. Sanatın ve kültürün, ulusal değerlerimizin alınıp satılır bir meta olmadığını gösterelim.

Tarihsel ve sanatsal değere sahip Akün ve Şinasi sahnelerinin pazarlanmasına engel olalım.

SABRİ ŞENEL'İN YETİŞEN ALIYOR YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim