Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Bekir Çapar, çözüm sürecinde “devlet sırrı” denen şeyleri teröristler bilirken TBMM’de muhalefet partilerinin genel başkanlarına bildirilmediği belirterek, “AKP Ege’de eski ülkücüleri, Doğu ve Güneydoğu'da AK PKK’lıları aday yapıyor.” dedi. Parti meclis üyeleriyle CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı'na atanan Sedat Demirci’yi ziyaretinde konuşan Çapar, “Bizim partimizde mülakatla atama yoktur. Biz parti içi demokrasinin ülkeye getirdiği güzelliği yaşıyoruz.” diye konuştu.

Çözüm sürecini ve AK Parti’yi eleştiren Çapar, “Bu süreçte devlet sırrı denilen şeyleri ana muhalefet partisi lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve TBMM üyeleri bilmiyor. Kandil’deki teröristler, katiller biliyor. Hükümlü, vesayet altında bulunan terör elebaşısı biliyor, Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu'ndaki kişiler bilmiyor. Bu nasıl süreçtir? AKP Ege'de eski ülkücü, milliyetçi muhafazakâr kişileri aday yaparken Doğu'da, Güneydoğu'da AK PKK’lılarla beraber oluyor.” şeklinde konuştu.

‘OSMANLI'NIN ECYAD KALESİ'Nİ YIKAN KRAL İÇİN YAS TUTUYORLAR’

Hükümetin, Kâbe’yi korumak için Osmanlı İmparatorluğu tarafından yapılan Mekke'deki Ecyad Kalesi'ni yıkan Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud için yas ilan edilmesine de tepki gösteren Çapar, “Osmanlı'nın Arabistan topraklarında en aziz hatırası olan, Mekke-i Mükerreme'yi koruyan askerin korunduğu Ecyad Kalesi'ni de yıkan krala asla yas tutmuyorum. Osmanlıcılığa öykünenler, Ecyad Kalesi'nin neye yıkıldığını sorgulamadan yas tutmazlar.” ifadelerini kullandı.

400 DAİRELİK RANT TARTIŞMASI

Bekir Çapar ayrıca Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde yedi yıl önce kapanan Göveçlik İplik Fabrikası'nın, 13 Kasım 2014'te Naturel Gayrimenkul tarafından satın alınan 98 bin metrekarelik arazisinin, sanayiden konut alanına dönüştürülmesi ve kat yüksekliğinin 2'den 8'e çıkarılmasını yargıya taşıdıklarını söyledi. Siyaseti rant kapısı hale getirenlerden yargıda hesabı soracaklarını belirterek, “Birileri gibi yargı organlarına saygısız değiliz, yargının görevini yapacağına inanıyoruz. Burada yüzde 40 emsal artışıyla o bölgede kentselleşme olmalıdır. Fonksiyon değişikliği doğrudur. Kentin sıklet merkezi olacak bölgelerde sanayi alanları kaldırılmalı ve yaşanabilir bir kent kurulmalıdır ama parsellere özgü rant yaratılmıştır. Rantın sahipleri bellidir. Bu rantın sahipleri için 98 bin metrekare, yüzde 40 artışla 40 bin metrekare kapalı alan yapabilecek demektir. 100 metrekareden 400 daire, 150 metrekareden 350 daire eder bu.” dedi.

‘TÜRK OKULLARINI KAPATTIRMAK ÇOK BÜYÜK AYIP’

Çapar, Türk okullarının kapatılması için Afrika ülkelerine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu davranışının çok büyük ayıp olduğunu da söyleyerek, bir zamanlar bu okullarla gurur duyduklarını söylediğini hatırlattı.

Editör: TE Bilisim