Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin terörle mücadele değil PKK'yı HDP aracılığıyla yönettiğini ortaya koyduğunu söyledi. Vural, "Siz operasyonları da mı Kandil'e bildirdiniz? Bu yolla PKK terör örgütünü koruyup kolladınız. Bunu çıkın açıklayın." dedi.

Oktay Vural, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. "Son günlerde AKP-PKK-HDP koalisyonun hem zaman zaman atışmalarına hem de zaman zaman kendi aralarındaki görüşmelerin dehşet verici itiraflarına rastlıyoruz." diyen Vural, çözüm süreci adı altında Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini aşındırma, milleti devleti ortadan kaldırma, üniter devleti parçalama adına işbirliği yaptıklarını söyledi. 7 Haziran'daki seçimlerinde ortaya koydukları çözümün bu olduğunu dile getiren Vural, AK Parti'nin Kandil'i doğrudan muhatap alacağını PKK'nın siyasi uzantılarına ifade ettiğini savundu.

AK Parti'nin terörle mücadele değil PKK'yı HDP aracılığıyla yönettiğini ortaya koymakta olduğunu belirten Vural, "Siz operasyonları da mı Kandil'e bildirdiniz? Bu yolla PKK terör örgütünü koruyup kolladınız Bunu çıkın açıklayın." ifadelerini kullandı. PKK ile yapılan pazarlıkların millete açıklanmasını isteyen Vural, "Hangi operasyonlar haber verildi? Bu aynı zamanda HDP'ye Türk Silahlı Kuvvetlerin yapacağı operasyonları haber verme anlamına gelir." diye konuştu.

"Kırmızı başlıklı kız masalını anlatıp hepiniz beraber birlikte bu milleti aldatıyorsunuz. Kuzu postuna bürünmüş gerçekleri milletten saklıyorsunuz." diyen Vural, "Din düşmanı PKK ile birlikte işbirliği yapıyorsunuz. İslam'ın sancaktarlığını yapmış milletimizin adını silmeye çalışıyorsunuz. Dolmabahçe'de kuzu postuna bürünmüş kurttunuz aslında." şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını dinlettiren Vural, özerklikle ilgili soruya verdiği cevabın 'olgunlaştıkça yapmaya çalıştıkları'nı söylediğini aktardı. PKK ve HDP'nin çözümünün eyalet çözümü olduğunu dile getiren Vural, bunun milleti ve devleti ortadan kaldırma çözümü olduğunu vurguladı.

"Özerklik PKK projesidir ve AKP bunu seçim bildirgesine almıştır." diyen Vural, son günlerdeki açıklamaların ne kadar kirli ve pis pazarlıklar içine girdiklerini ortaya koyduğunu söyledi. Serbest Bölgeler Kanunu değiştirilmesine ilişkin bir soruya Vural, "Bu gidişle Türk Silahlı Kuvvetlerini tasfiye edecekler herhalde. Amaç ve hedef tamamen ranttır. Gözlerini açmışlar, bu milletin ne varlığı varsa ranta dönüştürüp yandaşlarına açmak için askeri bölgelere gözlerini diktiler. Yakında hava metre vererek havayı millete satmayı planlıyorlar." karşılığını verdi.

Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili bir soruya da Vural, "Adım adım Türkiye, bu konularda acz içinde kalacak tavırlar ortaya koymuştur. Ermeni soykırım iddialarını dile getiren ülkeleri cesatlendirecek adımlar atmıştır. Hükümet dik durmalıdır; insanlık suçu işlememiştir diyebilmelidir. İnsanlık suçu işleyenler bugün Erivan'da bir araya gelenlerdir; insanlık suçu işleyenler oradadır." ifadelerini kullandı. Vural, hükümetin "Benim milletim soykırım suçu, insanlık suçu işlememiştir." diye haykırması gerektiğini vurguladı.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in 23 Nisan törenlerindeki tavırlarına ilişkin bir soruya Vural, "Çok lakayt tavırlar, orası film çevirme yeri değil. Tören yerinde olanların hangi amaçla orda olduğunu bilmesi ve ona göre hareket etmesi açık ve net. Sadece orada görüntü olarak bulunması yetmiyor. Önemli olan oranın ruhunu anlamak lazım." dedi.

Editör: TE Bilisim