Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
 Geçen ay yapılan kabine değişikliği ile 2 Ordulu bakanın kırmızı plakaya veda etmesi parti içindeki Karadenizlileri rahatsız etti. AKP hükümetinde şu anda Erdoğan Bayraktar (Trabzon), Suat Kılıç (Samsun) ve Hayati Yazıcı (Rize) olmak üzere üç bakan Karadeniz illerinden vekil seçilen isimlerden… Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı koltuğundan alınırken, yine hemşehrisi Ertuğrul Günay da kabineye veda eden diğer Karadenizli oldu.

ALTI GÜNEYDOĞU: Bakanlar Kurulu’nda Mehmet Şimşek (Batman), Mehdi Eker (Diyarbakır), Faruk Çelik (Ş.Urfa), Cevdet Yılmaz (Bingöl) ve Fatma Şahin (Gaziantep) Güneydoğu illerinden seçilen bakanlar olarak görev yapıyor. Bu beş isme Mardin Milletvekili Muammer Güler eklendi.

AÇILIM MAĞDURUYUZ: Karadenizli vekiller, İmralı ile yapılan görüşmeler nedeniyle Güneydoğu’nun ön plana çıktığını ve kendilerinin ‘açılım mağduru’ olduğunu düşünüyor. Bazı vekiller, Batı illerinden seçilen ancak Güneydoğu kökenli bakanlara işaret ederek, “Patron (Başbakan), son değişikliklerle bize haksızlık etti” diyor. Kabinedeki Güneydoğu ağırlığının artması Karadenizli vekiller arasında “6-3 geri düştük. Açılım nedeniyle kaybediyoruz” yorumlarına da neden oldu.  Haber: Veli TOPRAK

Editör: TE Bilisim