Ali Uzunırmak ile Taner Yıldız Meclis’te kavga etti. Meclis Genel Kurulu’nda Ahmet Davutoğlu hakkında verilen gensoru görüşmelerinde tansiyon yükseldi. Ahmet Davutoğlu’nun yer almadığı Genel Kurul’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın ‘Türkiye halklarının ve Türk halklarının’ sözü üzerine MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, ‘AKP-BDP ve PKK koalisyonun burada tescilidir’ diyerek Taner Yıldız’ın yanına gitti ve konuşma tutanaklarını sıra kapağına vurarak bıraktı.

DAVUTOĞLU GENSORUSU REDDEDİLDİ

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da, CHP'nin, enerji alanında bazı şirketlere imtiyazla çıkar sağlamak amacıyla devlet olanaklarını kullandığı, milli güvenliği tehdit edecek, Irak'ın ve Türkiye'nin bölünmesine neden olacak açık ve gizli antlaşmalar imzaladığı iddiasıyla Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması reddedildi.

HÜKÜMET ADINA TANER YILDIZ KONUŞTU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gensoru görüşmelerine katılmazken hükümet adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri antlaşma veya anlaşma çerçevesi içerisinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile herhangi bir uluslararası anlaşma hükümetler arası anlaşma yapmamıştır ve bunun altına imza atmamıştır. Burada ne TBMM'ye sevk edilmiş ne Başbakanlığa sevk edilmiş ne de herhangi bir metin herhangi bir belge düzenleme veya kararname bulunmamaktadır ama çerçeve sözleşmesi adı altında özel hukuk hükümlerine tabi ticari şirketlerin ister kamu ister özel sektör, özel hukuk hükümlerine tabi herhangi bir sözleşmesinin yapılmasına herhangi bir mani bulunmamaktadır.

Siz merkezi Irak Hükümeti'nin gerekçeleri sağlamlaştırılmamış bir şekilde savunmanızı yapacağınıza İran'ın savunmasını yapacağınıza gelin Türkiye halklarının ve Türk halklarının savunmasını yapın burada." şeklinde konuştu.

'AKP-BDP VE PKK KOALİSYONUN BURADA TESCİLİDİR'

Söz isteyen MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da, "Sayın Bakan Yıldız'ın tutanaklarından sözlerini aynen okuyorum. 'Siz merkezi Irak Hükümeti'nin gerekçelerini sağlamlaştırmamış bir şekilde savunmanızı yapacağınıza İran'ın savunmasını yapacağınıza gelin Türkiye halklarının ve Türk halklarının savunmasını yapın burada'. Size hayırlı uğurlu olsun, AKP-BDP artı PKK koalisyonudur bu. Ne demek Sayın Bakan Türkiye halkları? Ve oradan da alkışlanıyor. Bu AKP-BDP ve PKK koalisyonun burada tescilidir. Türkiye Türk milletinindir. Türkiye halkları diye terimler AKP sıralarında yer bulması AKP'ye oy veren kendisini orada milliyetçi tanımlayan millet bütünlüğünden bahseden oy veren halkımıza duyurulur" dedi.

Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı

TANER YILDIZ:  KASTIMIN NE OLDUĞUNU BENİ TANIYANLAR İYİ BİLİRLER

Söz isteyen ve yerinden konuşan Taner Yıldız, Ali Uzunırmak'ın konuşmasına işaret ederek, "MHP milletvekilimiz bir cümle söyledi ve cümlelerini kapatırken dedi ki 'ben halkıma' dedi, 'bunları bildiriyorum' dedi. Ben o halkımadan kastı neyse onun dışında bir kastımın olmadığını aynı şekilde cümlelerimin de, siz halkıma dediğiniz de niye siz iyi bir şey bahsetmiş oluyorsunuz da ben halkıma dediğim de kötü bir şey bahsetmiş oluyorum, böyle bir şey olur mu?" diye sordu.

ALİ UZUNIRMAK TANER YILDIZ'A TUTANAKLARI FIRLATTI

Bu arada Ali Uzunırmak, Taner Yıldız’ın konuşmasına tepki gösterdi. Ayağa kalkan Ali Uzunırmak, komisyon sırasında oturan Taner Yıldız’ın yanına giderek elindeki Taner Yıldız'ın konuşma tutanaklarını sıra kapağına vurarak bıraktı. Ali Uzunırmak, "Türkiye halkları diyorsun" diyerek bağırdı ve yerine oturdu.

AK Partili milletvekilleri tepki göstererek "otur" diye bağırınca Meclis’te tansiyon iyice yükseldi.

Editör: TE Bilisim