Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Mecliste basın toplantısı düzenledi. Orhan Veli'nin 'beni bu güzel havalar mahvetti' adlı şiirini okuyan Tan, daha sonra saraya ithafen yazılmış 'beni bu anketler mahvetti' adlı bir şiir de okudu. Şiirin kime ait olduğunu gazetecilere soran Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunu kaydetti.

Tan, şöyle devam etti: "Dün geceden beri derler ya takke düştü, kel göründü. bütün evin sırları, sözde sırları, bütün mahallenin bildiği sırları ortalığa döküldü. Yaka paça gelin kaynana, oğlan kız hepsi birbirine düştü. Ama birşeye üzülüyorum, bu yalaka ve yağdanlıkların felekleri şaştı. Ne yapacaklar, kimi tutacaklar, kime sövecekler? Bu güç ve iktidar dengesinde kimden yana duracaklar kimden yana tavır takınacakalar. Bunlara bir istikamet vermek lazım. Her zamanki gibi malum zat mı kazanacak? Zaten kiralık katilliğiyle meşhur birisi hemen attı kendini önüne. Birinci silahı canlı yayından sıktı, öbürü twitterdan atladı. Ama filmin sonu nerde bitecek belli değil."

"CUMHURBAŞKANIMIZ SÜREKLİ ANKETLERLE AMEL EDİYOR"

İşin kara mizahı bir yana eskiden padişahların müneccim başları olduğunu dile getiren Tan, buna inanan padişahlar olduğunu ifade etti. Sadece müneccim başının dediklerini yaptıklarını belirten Tan, "Bizim yeni başkanımızda başkan olmak isteyen cumhurbaşkanımız da sürekli anketlerle amel ediyor. Anket ne oldu, anket nereye gitti, CHP, MHP, HDP, AKP ne oldu? Ankete bakalım; anket iyiyse biraz milliyetçilik anket kötüyse biraz demokratlık; öbürü biraz şeyse biraz dincilik. Ankete göre hareket edersen işte sonun bu. Anketler şuan şunu gösteriyor: HDP barajı geçtiğini gösteriyor, MHP'nin oyları yükseliyor. AKP yüzde 44 alsa bile tek başına iktidar olamıyor. İşte olan biten bu. Gel şimdi bu müneccim ve anket başının dedikleriyle bir istikamet tuttur. İstikamet tutturayım derken çoluk çocuk birbirine düştü, sofra çatal bıçak devrildi bakalım ne olacak. Bu kavga karakolda bitecek demiştim, karakolun yolu gözüktü. Allah vere karolda doğru söylesin mahkemede de şaşmasın. Sandık şaşmayacak inşallah." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE 48 SAATTİR BAŞBAKAN YOK"

Bir soru üzerine Tan, Bülent Arınç'ın bir şovelye iddiasında olduğunu dile getirdi. Eğer gerçekten şovelyelik iddiasında ise 8 Haziran'a kadar değil 8 saniye bile sabretmemen lazım. Ne biliyorsan ne varsa bunları söylemek zorundasın. Vicdanının sesi olarak da söylemek zorundasın, İslam inancına göre de söylemek zorundasın. Bunu yapmazsan suçluya yardım ve yataklık maddesine girer. Ne varsa gizlemeden ortaya dökmesi lazım." diye konuştu. 48 saattir Türkiye'de başbakan yok. Kayıp aranıyor; bulanlar insaniyet namına Meclise haber versin. Nerdesin ne söylüyorsun? Bakanlar Kurulu toplandı, izleme heyeti olacak mı olmayacak mı? Erteledin mi? Çıkıp Başbakanın bundan sonra konuşması lazım. Bundan sonra konuşması gereken ne Melih Gökçek, ne Bülent Arınç, ne Tayyip Erdoğan'dır. Bu saatten sonra konuşması gereken Başbakandır. Başbakan ya vardır ya yoktur; var mı bunun başka bir izah tarzı? Yok, malum zat böyle derdi olsaydı." şeklinde konuştu.

"SAVCILIK BÖLÜCÜ KEBAPÇILARLA AYRILIKÇI KAHVECİLERİ TAKİP ETMEKTEN BÖYLE ŞEYLERİ DİNLEYEMİYOR"

"Savcılık bölücü kebapçılarla ayrılıkçı kahvecileri takip etmekten böyle şeyleri dinleyemiyor, takip edemiyor. Peki bunları takip etmezse, neyi takip edecek neyi suç duyurusu kabul edecek.?" diyen Tan, "Parsel parsel sattılar diyor. Peki savcılık bununla ilgilenmeyecekse neyle ilgilenecek? İşte sana bal gibi suç duyurusu." ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine "KPSS'yi kaldırsan neyi koyacak yerine? AKPS'yi koyacak." diyen Tan, AKP'den geçenin oraya gireceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim