Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
HDP Milletvekili Altan Tan, "Sayın Cumhurbaşkanı bu dövizden ne istiyorsunuz? milyar dolar döviziniz var, onu mu bozacaksınız?” diye sordu. Tan, bir soru üzerine ise Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’daki Nevruz’a bizzat gelerek halka hitap etmesi gerektiğini savundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının konusunun ‘dövizin çıldırması’ olduğunu kaydeden Tan, dövizi çıldırtanın ‘önüne gelen herkesle kavga eden Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi. Tan, “Sayın Cumhurbaşkanı bu dövizden ne istiyorsunuz? Milyar dolar dövizininiz var, onu mu bozacaksınız? Yakınlarınızın, dostlarınızın döviz bürosu mu var? Ne oluyor, bize açıklayın.” diye konuştu. “Faizi indirin” demekle faizin inmediğini ifade eden Tan, Erdoğan’a seslenerek “12 senelik başbakanlık yaptınız niye bu faizleri indirmediniz?” diye sordu.

“BU MÜTEAHHİTLİK BAŞINIZI YİYECEK”

Altan Tan, “Türkiye’de inşaat lobisinin, müteahhitlerin hükümeti olmaktan vazgeçin. Bu müteahhitlik başınızı yiyecek. Ben de inşaat mühendisiyim. Halen de fiili olarak işimi yapıyorum. Ama bu inşaat sevdası başınızı yiyecek. 10 bin tane konutu düşük faizli kredilerle satmak uğruna, batmakta olan müteahhitleri kurtarmak adına gerçek sanayiciyi, gerçek üreticiyi, dünyaya mal satan geniş yığınları feda etmeyin.” dedi.

“ABDULLAH ÖCALAN, BİZZAT NEVRUZ’A GELEREK DİYARBAKIR’DA KONUŞMALI”

Abdullah Öcalan’ın Nevruz’da ses bandı ile Diyarbakır meydanında toplanacaklara seslenecek olması iddialarının sorulması üzerine Altan Tan, “Bana sorarsanız, Abdullah Öcalan’ın bizzat gelip Nevruz’da kendi fikirlerini açıklamasını isterim. Biz ‘süreç şeffaf olsun’ dedikçe toz duman daha da artıyor. Niye? Gizlenecek şeyler var.” diyerek sürece dair bir çok hususu medyadan öğrendiğini söyledi. “Bana kalırsa Sayın Öcalan, Diyarbakır Nevrozu’na gelir tabii ki hükümetin bilgisi, kontrolü şeyi içinde böyle görüntülü falan da değil. Bizzat kendi görüşlerini açıklamalıdır. En güzeli bu.” diye konuştu.

“İÇ SAVAŞ DA İSTEMİYORUM, KANDIRILMAK DA İSTEMİYORUM”

Hükümet kanadından çözüm sürecinin önündeki en büyük engelin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın olduğu iddialarının sorulması üzerine Altan Tan, “Kral çıplak” diyenlerden hoşlanılmadığını ifade ederek “Bizim önümüze iki yol konuluyor. Ya AKP’ye teslim olacaksın, ‘uyu uyu yat uyuya’ devam edeceksin ya da ‘sen bunu istemiyorsan, savaş, çatışma, iç savaş istiyorsun’. Ben iç savaş da istemiyorum, kandırılmak, uyutulmak, dolandırılmak da istemiyorum.” dedi.




Editör: TE Bilisim