Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi (AFET) Başkanı Elmar Brok başkanlığındaki heyet, Meclis'te MHP ve HDP gruplarını ziyaret etti. Heyeti, HDP'de Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Van Milletvekili Nazmi Gür kabul etti. Ardından ise CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi (AFET) Başkanı Elmar Brok başkanlığındaki heyeti kabul etti. CHP Grup Yönetim Salonunda gerçekleşen görüşmede Altay, ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ziyaretin çok özel anlamlı günde gerçekleştiğini, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılının kutlandığını belirten Altay, "Şehitlerimizi anma günü, önemli günde önemli bir ziyaret." ifadelerini kutlandı. Türkiye'nin kendisini AB'nin doğal üyesi hissettiğini dile getiren Altay, "1963 yılında doğdum, 52 yaşına geldim ama hala bu üyelik gerçekleşmedi. Bunun üzüntüsünü de yaşıyorum. Türkiye ile yürütülen müzakerelerin diğer ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'ye bir haksızlık yapıldığını görmekteyiz." diye konuştu.

Türkiye'de demokraside daralma yaşandığını, yargının siyasallaştığını, laiklik ilkesinin yıpratıldığını, ekonominin de risk altında olduğunu belirten Altay, Türkiye'nin yeniden saygın, arabulucu rolüne dönmesini istediklerini vurguladı. Diğer ülkelerden istenmeyen şartların Türkiye'den istenmesini kabul etmediklerini ifade eden Altay, hükümetin 2005 yılında AB'ye olumlu yaklaştığını ancak bundan sonraki yıllarda pradigmatik yaklaştığına dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim