Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Gürsel Tekin, 2014 Yerel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Anadolu Ajansı (AA) verilerinin diğer ajanslara göre ciddi farklılıklar oluşmasının gerekçesini Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a sordu.

TBMM Başkanlığı’na konuyla ilgili soru önergesi veren Gürsel Tekin, 2014 Yerel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Anadolu Ajansı verilerinin yanlış, yanlı ve manipülatif etki doğurarak kamuoyunun tepkisine yol açtığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın seçimlerde hizmet aldığı bazı firmaların AK Partili vekil ve bakanların çocuklarının sahibi olduğu firmalara ihale edilip edilmediği konusunun kamuoyunda soru işaretleri doğurduğunu belirten CHP’li Tekin, Yalçın Akdoğan'ın cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:

Anadolu Ajansı her iki seçimde yaklaşık 265 bin veri sağlayıcı (sandık görevlisi) kullandığı bilinmekte olup, bu hizmet alımı hangi firma veya firmalar tarafından sağlanmıştır? Firma sahipleri kimlerdir?

Yapılan hizmet alımı için firma ya da firmalara ne kadar ödeme yapılmıştır?

Anadolu Ajansı tarafından seçim sonuçlarını izlemek için görevlendirilen firma ya da firmalar nasıl seçilmişlerdir? Firmaların seçiminde her hangi bir ihale düzenlenmiş midir?

Anadolu Ajansı’na veri gönderen bir nevi sandık görevlisi gibi çalışan 265 bin kişinin tespiti hangi kriterlere göre yapılmıştır? İsim listesi kimlerden oluşmaktadır?

Editör: TE Bilisim