Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
 Son heyetle İmralı'ya gidenler içinde bulunan Pervin Buldan'ın bu sözleri MHP'nin bir kez daha haklılığını ve AKP'nin bir yalanını da ortaya çıkarmıştır. "Akil Adamlar Komisyonunu" (AB)(D)ullah Öcalan'ın talebiyle kurulduğunu gündemi ve gelişmeleri beyniyle takip eden herkes biliyor ama AKP'li yöneticiler "Biz istedik ve oluşturduk" diye sürekli yalan söylüyordu.

İmralı tutanaklarında "AKP'yi iktidara getiren ve 10 yıldır iktidarda tutan benim" diyen (AB)(D)ullah Öcalan'ın sözlerine cevap verememiş AKP iktidarının bu konuda herhalde "Biz oluşturduk" diye hala ısrar etmesinin bir mantığı yoktur.

Öcalan tarafından oluşturulan "Akil Adamlar Komisyonu" Türkiye'yi heyetler halinde geziyor. Ama ne gezme! 

Hepsi vebalı muamelesi görüyor. Toplantıyı düzenledikleri salonlara destek için gelen sayısı 10-20 kişi , her gittikleri yerde protesto ediliyorlar. Toplantılarda sorulan sorulara cevap veremiyorlar. Papağan gibi "Çözüm olacak, barış olacak, analar ağlamayacak" diyorlar…Apo'nun sıfatıyla gezip Türk milletine akıl vermeye kalkıyorlar. Kendilerinde gram akıl ve şahsiyet olsa Apo'nun verdiği sıfatla Türkiye'yi gezmeye kalkmazlardı. Zaten "Akil Adamlar" sıfatı verilen kişilerin birçoğu PKK'yı övmekten, PKK'lı olmaktan sicil sahibi olanlardır.

Kimi yalanlarıyla halkı kandırmaya çalışıyor , kimi "Çözüm olmazsa bombalar patlar" diye halkı korkutuyor , kimi PKK tarafına "Öcalan serbest bırakılacak, Kürdistan kurulacak" mesajı veriyor, kimi iktidar korkusundan , kimi "menfaat sağlar mıyım?" diye "Akil Adamlar" sıfatını taşıyor. 

"Akil Adamlar" AKP'li yandaş medyanın "çözüme %60-70 destek var" yalanıyla şekillenmiş anket gazlarıyla yollara döküldüler ama gittikleri her yerde protesto edilmekten başka bir şey yaşamıyorlar. Şaşkınlar,felekleri kaymış ,korkuyorlar, ne yapacaklarını bilemez haldeler.

"Akil Adamlar" heyetinin en son Kayseri'de yaşadıkları buna büyük örnek olmuştur. En çok tepkiyi AKP'nin en çok oy aldığı Kayseri'de yaşamaları da manidar olmuştur.

"Akil Adamlar" Kayseri'de nefes bile alamadan ve "Defolun" tepkileriyle adeta kovalanmışlardır. Kayseri'de bulunan şehit aileleri ve gaziler "Benim kanım üzerinden pazarlık yapmayın. Defolun gidin! Şehidimin hakkını ödeyemeyeceksiniz! Utanmadan buraya gelişmiş konuşuyorlar. 30 bin kişinin katiline yol gösteriyorsunuz. Apo'ya selam söyleyin" diyerek tepkilerini göstermişlerdir. Kayseri halkı "Türk bayrağının adı değiştirilsin" dediği halde Türk bayrağı altında PKK açılımını savunmaya kalkan Hilal Kaplan'a haddini bildirmiştir. Kayseri halkı "Ne şehidi.. Bir Şehit lafı tutturmuşuz gidiyoruz. Ne Şehidi.. Askerde PKK'lıda bu ülkenin evladı" diyen Doğu Ergil'e haddini bildirmiştir. AKP'nin aklı işte bu kadardır. En çok şehit vermiş olan Kayseri'ye bu sözleri söylemiş adamları göndermiştir.

Apo'nun "Akil Adamları" AKP'nin eriyişini hızlandırmaya devam ediyor.

Apo yakalandığında "Türkiye'ye hizmet etmeye hazırım" diyordu. İşte o hizmeti AKP'nin bitişine akıl vererek, talepte bulunarak farkında olmadan ediyor.

APO'nun yol haritasında yol yürüyen AKP eriyor ve yakında bitecektir.

Editör: TE Bilisim