Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti’den milletvekili olmak için istifa eden ancak bugün aday adaylıktan vazgeçtiğini açıklayan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yeniden aynı göreve getirildiğini söyledi. Arınç, “Sayın Başbakanımız Sayın Hakan Fidan’ı tekrar MİT müsteşarlığında görevlendirmiştir. Onay vermiştir. Onay itibariyle kendileri yakın zamanda tekrar MİT Müsteşarlığı'nda göreve başlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakan Fidan’ın bugün açıkladığı karara ilişkin bir soru üzerine “Son günlerde en çok konuştuğumuz isim veya en çok sorulan sorulardan birisi bu. Ben de tekrar sorduğunuz bir zamanda ‘artık aday oldu bundan sonra konuşmayacağız’ diye düşünmüştüm. Bugün bir gelişme oldu bildiğiniz gibi siz de sordunuz. Bildiğiniz gibi MİT müsteşarımız milletvekili aday adaylığı için müracaatta bulunmuş ve görevinden ayrılmıştı. Bu konuda ilk haberdar olan benim o tarihte bir TV kanalında mülakat içerisindeydik. Arkadaşlarımız bana böyle bir gelişmeden bahsettikleri zaman ben kendi duygularımı iade ettim. O anda spontane olarak söylediğim söz şudur: ‘Sadece milletvekili olmak için aday olunmuşsa bu bir israftır. Çünkü sayın Fidan MİT müsteşarlığında fevkalade başarılı olmuş bir bürokratımızdır. Kendisine MİT müsteşarı olarak ihtiyacımız vardı, keşke bunu yapmasaydı’ demiştim. Sonra da bakan olduğu takdirde de bunun sonuçlarının ne olabileceğini ifade etmiştim. Bu belki garip karşılandı. Ama daha sonra cumhurbaşkanımız bir vesileyle benim düşüncelerime yakın bir düşünce ifade etti. O da bu aday adaylığını olumlu karşılamadığını, yaptığı görevlerin çok daha önemli olduğunu kendisinin yaptığı görev itibariyle pek çok bilgiye sahip olduğunu o kurumun Türkiye için çok gerekli önemli bir kurum olduğunu ifade etti. Ve bunu zaman zaman da tekrarladı.” dedi.

'BÜTÜN KONUŞMALAR HAFIZALARDA YAŞIYOR'

Arınç ardından “Görüşmeler sırasında sayın Başbakanımız da MİT Müsteşarı Fidan’ın kendisine aday olmak istediğini kendisinin de uygun gördüğünü ifade etti. Bütün bu konuşmalar hafızalarda belleklerde yaşıyor.” diye ekledi.

'FİDAN YENİDEN MİT MÜSTEŞARI'

Arınç, Fidan’ın geri dönmesi hakkında ise “Bugün itibariyle sayın MİT Müsteşarı aday adaylığından vazgeçtiğini ifade ederek sayın başbakanımıza iletti. Sayın başbakanımız da sayın cumhurbaşkanımızla yaptığı görüşme sonucunda bunu olumlu karşıladılar. Kendisinin açıklaması basına düşmüştür. Burada elbet hem teşekkür ediyor hem kendisine verilecek her görevi layıkıyla yapmak için çalışacağını ifade ediyor. Başbakanımızın cumhurbaşkanımızla görüşerek bu konuda mutabık kalmasından sonra sayın müsteşarın da verdiği açıklamayı ben şahsen yeterli görüyorum. Sayın Başbakanımız Sayın Hakan Fidan’ı tekrar MİT Müsteşarlığı'nda görevlendirmiştir. Onay vermiştir. Onay itibariyle kendileri yakın zamanda tekrar MİT Müsteşarlığı'nda göreve başlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim