Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç canlı yayında kendisine sorulan ‘Başbakan’dan korkuyor musunuz?’ sorusunu yanıtladı. Bülent Arınç bir Başbakan Yardımcısı olarak Başbakan’a hürmette kusur etmeyerek onun söylediklerinin dışına çıkmadığını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtladı. Birand'ın,"Başbakan'dan korkuyor musunuz?" sorusu üzerine Arınç,"Bugün Başbakan Yardımcısıyım ve ona hürmette kusur etmem, ona itaat ederim, onun söylediklerinin dışına çıkmam" dedi.

Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!

ODTÜ olaylarına da değinen Arınç, olaylara karışan öğrencilerin ODTÜ'yü karıştırmak için oraya geldiklerini savunurken, Birand'ın ODTÜ'deki muhalif tavrı hatırlatması üzerine, "Doğu Perinçek bugün dışarıda olsaydı, ODTÜ'ye gelseydi, onu alkışlarla karşılarlar, belli bir yere oturturlardı. Yalçın Küçük'e karşı hiçbirinin tepki göstereceğini düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

"ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ ÇAĞIRMADIKÇA POLİS GELEMEZ"

ODTÜ olaylarının hatırlatılması üzerine Bülent Arınç, olaylara karışan öğrencilerin ODTÜ'yü karıştırmak için geldiğini savunurken, "Demir leblebilerle misket atmaya kalkarsanız, varillerle birşeyleri yakmaya çalışırsanız, özellikle yüzlerinizi gözlerinizi bağlayarak, molotof, yanıcı maddelerle hücum ederseniz, oraya polis mutlaka gelir... Bu 3 bin 500 rakamı nereden çıktı bilmiyorum. 700 polis vardı orada. Üniversite yönetimi davet etmedikçe polis gelemiyor. Öğrencilerin isimleriyle profilleriyle birlikte, ODTÜ’den 3 kişi varsa, 2 tanesi başka bir yerden... Bunlar orayı karıştırmak için gelmişler" dedi.

"BAŞBAKAN’A HÜRMETTE KUSUR ETMEM"

Bazen Başbakan Erdoğan’la fikir ayrılığına düştüklerinde Arınç’ın geri adım attığını hatırlatan Mehmet Ali Birand’ın “Başbakan’dan korkuyor musunuz?" sorusu üzerine Bülent Arınç, “O, benim için bugün genel başkanım ve Başbakanım. Ben meclis başkanıydım, bugünün Başbakan’ı, Başbakandı. Yani ben ondan bir adım öndeydim. Ama bugün Başbakan Yardımcısıyım ve ona hürmette kusur etmem, ona itaat ederim, onun söylediklerinin dışına çıkmam" dedi.

"MHP'LİLERİN ELÇİ'NİN CENAZESİNE GELMEMESİ YANLIŞ"

Önceki gün hayatını kaybeden ve dünkü TBMM’deki törenin ardından bugün Cizre’de son yolculuğuna uğurlanan KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır milletvekili Şerafettin Elçi’nin cenazesine gelmeyen MHP’lileri eleştiren Arınç, “Çok yanlış, bu kadar kötü bişey olabilir mi? Mutlaka gelmeliydi. Bir başsağlığı dilemek için cenazede buluşmak için bizim ne farkımız olabilir. Ben koşa koşa gittim. Keşke Cizre’ye de gidebilseydim" dedi.

Editör: TE Bilisim