Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İmralı ile yapılan görüşmelerle ilgili, "Her şehit cenazesi kalktığında kadınların, çocukların elinize yapışarak, ‘Ne yapacaksanız yapıp bunu bitirin, artık ağlamak istemiyoruz’ sözleri bize emanettir. Doğru bildiğimiz fayda bildiğimiz her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Size güveniyoruz siz de bize güvenin. Yanlış yapabiliriz, Allah bizi büyük hatalardan korusun.” dedi.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi hizmet binasının açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ekonomik politikalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstikrar denilince tek başına iktidarın geldiğini dile getiren Arınç, kurumların ahenk içerisinde çalışması durumunda koalisyon zamanlarında da istikrar sağlanabileceğine işaret etti. Arınç, şöyle konuştu: “İstikrar çok önemli. Menfide istikrar mümkün olabilir. Geçmişte Türkiye’nin yaşadığı böyle bir şey. Pozitif istikrar dediğimiz partinin tek başına iktidar sürdürmesi değil. Çok partiler de olabilir, önemli olan tüm kurumların ahenk içinde çalışması her şeyin normalleşmesi ve demokratik kuralların genel geçer kurallar haline gelmesidir. Türkiye, yıllardır aradı bu istikrarı. Türkiye 1950’den beri arıyor bu istikrarı, ancak 10 yıldır bunu buldu. Siyasi istikrar, toplumsal istikrar ekonomiyi güçlendirecektir. Ekonomide büyümeyi getirecektir. Ekonomi, istikrar kötüyse siyasette de kötülük vardır. Türkiye bugün için de yarın için de istikrarını koruyacak tedbirleri mutlaka almalıdır. İnsanların birbirine sevgiyle kucaklaşarak bir araya gelmesini bir arada olmasının tedbirlerini çarelerini bulmak zorundayız. Son 30 yıldır Türkiye’yi meşgul eden 100 milyarlar ötesinde maddi kayba sebep olan terör belası var. Onların anlayacakları dilden mücadele ediyoruz. Uçaklar uçuyor, askerler, komutanlar, polisler görevini yapıyor.”

SÜRECE DESTEK VEREN PARTİ KAZANACAK

Hükümet olarak terörün bitmesi için bütün imkanların seferber edildiğine vurgu yapan Bülent Arınç, şunları söyledi: “Tüm imkanları, tedbirleri, insansız hava araçları gibi milyarlık harcamalar yapıyoruz. Sadece bir şehidimizin haberi gelmesin, yeniden acı günler yaşamayalım diye harcama yapıyoruz. Bir şekilde devam ediyor, bazen içeriden bazen dışarıdan. Gözyaşı döktüren eylemler devam ediyor. Her eylemden sonra ‘son olsun’ diye dua ediyoruz. Sonu bir türlü gelmiyor. Terörün sebepleri üzerinde yoğunlaşmamız lazım, kan dökücü terörün bir şekilde sona erdirilmesi için siyasi ve toplumsal çarelere başvurmamız lazım. Son günlerde bir takım görüşmelerin yapıldığı söyleniyor, biliniyor ben de bazı şeyler biliyorum. İmkansa bu imkanı kullanmak lazım, destek olmak lazım. Terörü bitirecek, örgüte silah bıraktıracak başka tedbirlerle eylem yapamaz hale geleceklerse buna destek olmamız lazım. Bu sürecin başarılı sonuca ulaşacağından çok şükür ümitliyim. Ne olur hangi siyasi görüşte olursanız olun, terör meselesini kökünden sökecek her türlü çareye başvurmamız ve desteklememiz gerekiyor. Çalışmalarımıza güven duyunuz, mahcup edecek, yüzünüzü kızartacak hiç bir şey yapamayacağız. Gözyaşlarının ve kanın daha fazla dökülmemesi için hangi parti olursa olsun bu sürece destek veren kazanacaktır.”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere destek vermesi konusunda görüşlerini açıklayan Bülent Arınç, “Ana muhalefet partisinin sayın genel başkanı da hangi amaçla da söylediğini bilmiyorum, kalbini yarıp bakamam; ‘bu süreç şanstır’ demiş. İştirak ediyorum. Türkiye için bir şans olabilecek girişiminde hükümete destek olun, kötüler engellersiniz halk bunun hesabını sizden sorar. Her şehit cenazesi kalktığında kadınların, çocukların elinize yapışarak, ‘Ne yapacaksanız yapıp bunu bitirin, artık ağlamak istemiyoruz’ sözleri bize emanettir. Doğru bildiğimiz fayda bildiğimiz her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Size güveniyoruz siz de bize güvenin. Yanlış yapabiliriz, Allah bizi büyük hatalardan korusun.”

Editör: TE Bilisim