Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
Sakarya bağımsız milletvekili adayı eski öğretim üyesi Yavuz Soydan, Türkiye’de oluşan baskı sebebiyle artık tarlada çalışan insanın bile korktuğunu ve izlendiğini düşündüğünü söyledi. Soydan, "Bu baskı, bu izlenme psikolojisi maalesef ülkemizde en baştaki insanlardan, tarladaki insanlara kadar bir sindirilmişlik, bir korku haline dönüştü. Bu sebeple insanlar yeni fikir üretmiyor, üretenler korkudan bunu paylaşamıyor." dedi.

Elegante Tesisleri’nde basınla bir araya gelen Soydan, neden bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıkladı. Bugünkü sistemde milletvekillerinin özgür iradeleriyle hareket edemediğini ifade eden Soydan, bu sebeple Türkiye’nin bu günkü baskı rejimine doğru itildiğine dikkat çekti. Düşüncesini, ifadesini özgürce açıklamak, milletin sesi olmak, milletten yana olmak, doğruları her platformda çekinmeden dile getirmek için bağımsız milletvekili adayı olduğunu vurgulayan Soydan, bu yolda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bugün gelinen noktanın Türkiye açısından hiç de iç açıcı olmadığını dile getiren Soydan, insanların hapishanelerin izlendiği gibi kendilerinin de izlendiğini düşündüğünü belirtti. Soydan şunları kaydetti: "Tarladaki insanlar bile izlendiğini, takip edildiğini düşünerek hem fikir üretmemekte, fikir üretenler de bunları paylaşmamakta, açıklayamamaktadır. Bu baskı, bu izlenme psikolojisi maalesef ülkemizde en baştaki insanlardan, tarladaki insanlara kadar bir sindirilmişlik, bir korku hali, bu korku halinin verdiği agresif tavırlarla veya pasif tavırlarla içinden çıkılamaz bir döngüye neden olmaktadır. Halk ister ve inanırsa bu korku bir günde dağılabilir."

Türkiye’deki gelişmelerin 7 Haziran seçimlerini, günlük siyaset meselesi olmaktan çıkarıp memleket ve insanlık meselesi haline getirdiğini ifade eden Soydan, "Mevcut siyasal yapı ve aktörleri bu meseleleri anlamaktan ve çözüm üretmekten uzaktır. Asgari ücret ve sosyal yardım açık artırması ile vahim bir çıkmaza sürüklenmektedir. Partilerimiz, kamusal fayda eksenli fikir birliği değil; haksız rant eksenli güç birliğine dayalı çalışmaktadır. Gerekli emniyet tedbirleri alınmaz ise ortaya çıkması kuvvetle muhtemel ikisi de seçilmiş çift başlı yapı, büyük bir kaosun tetikleyicisi olacaktır." diye konuştu.

Sakarya'nın büyük bir potansiyel enerjiye sahip olduğunu belirten Soydan, seçilmesi durumunda gündeme getireceği projeleri şöyle sıraladı: "Bu enerjinin harekete dönüştürülmesi ve büyük bir katma değer oluşturabilmesi için, nitelikli bir mesleki eğitim öğretim sisteminin oluşturulması. Organik tarım ve hayvancılığın katma değerini artıracak, yön vereci lokomotifliğini yapacak organik organize sanayi bölgelerinin kurulması. Yüksek teknoloji içerikli ekolojik transport (kara, deniz, demiryolu taşıtları) teknoloji bölgelerinin oluşturulması. Sakarya’nın teknoloji adası olarak anılması. Otomotiv ve demir yolu taşıt müzesinin kurulması. Kongre ve organik yaşam turizminin geliştirilmesi."

Editör: TE Bilisim