Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, BDP’lilerin, İmralı'da yaptıkları görüşmenin ardından hemen gelip televizyonlarda tartışma ortamlarına katılmalarının bu sürece fayda getirmeyeceğini söyledi. Atalay, basında yer alan bilgilerin kim kanalı ile verildiğinin belli olmadığını bunun tespitine çalıştıklarını ifade etti. Beşir Atalay, en itici habercilik yapacağım diye kendisine ulaştırılsa bile böyle şeyleri sürece fayda vermiyorsa basının da hassasiyet göstererek yazmaması gerektiğini savundu.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Kamu Müsteşarı Doç. Dr. Ulvi Saran, AK Parti teşkilat başkan yardımcıları, Kars il sorumluları ve yöneticileri ile milletvekillerinin yanı sıra Vali Eyüp Tepe ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un katıldığı toplantıda ildeki temaslarını basına değerlendirdi.

Bir iki hafta kadar önce Mardin’de olduklarını belirten Atalay, dün ise Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir’de ilin ileri gelen kanaat önderleriyle görüştüğünü ve ülkenin doğusunda batısında bu görüşmelerin yapıldığını söyledi. Bu çerçevede kendisinin de Kars’ta olduğunu ifade eden Atalay, dün akşam ve bu sabah 2 önemli toplantı yaptıklarını ilk olarak dün akşam Kars’ın ve ilçelerinin ileri gelen kanaat önderleriyle bir araya geldiklerini belirtti. Görüşmelerde ülkeyi ilgilendiren birçok konunun gündeme geldiğini ve özellikle de ille ilgili her konuyu gündeme getirdiklerini aktaran Atalay, “Onlar bize ilde yaşadıkları sorunları iletiyorlar. Biz onları not alıyoruz. Son günlerde gündemimizde daha fazla yer tutan terörü sonlandırmayı hedefleyen çözüm süreci ile ilgili konuşuyoruz.” dedi.

    Temaslarda muhataplarının bu konudaki görüşlerini aldıklarını hatırlatan Atalay, bu toplantılarda şunu tespit ettik, “Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve kanaat önderlerimizin bu sürece büyük bir destekleri var.” ifadelerini kullandı.

    "BU SÜREÇTE KARARLIYIZ SONUNA KADAR GİDECEĞİZ"

    Başbakan Yardımcısı Atalay, bu süreçteki kararlıklarını vurguladığı konuşmasında, bu sürecin herkes için bir samimiyet testi olduğunu ve süreçlerin daima provokasyonlara da açık olduğunu söyledi.
    Terörün Türkiye’nin sadece iç meselesi olmadığını ve uluslararası bir mesele olduğa değinen Atalay, Türkiye’ye yönelik teröründe uluslar arası alanda destek gördüğünü, onun içinde kendilerinin bu süreci çok dikkatli yürüttüklerini bu süreci sabotaj ve provokasyonlara yenik düşürmeyeceklerini kaydetti.

    "YENİ ANAYASA OLMADAN DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİ İLERİ GİTMEZ"

    Türkiye’nin daha özgür bir ülke olduğunu dile getiren Atalay, demokrasinin daha derinleştiği, yerleştiği, ekonomik zenginliğin arttığı, tabuların ve yasakların yaygın olmadığı, her şeyin konuşulduğu yanı sıra rahatça tartışıldığı bir ülke olduğunu ifade etti.

    Bu bağlamda daha alacakları mesafe olduğunun farkında olduklarını söyleyen Atalay, yeni anayasa yapılmadan Türkiye’nin bu demokratikleşme sürecini istediği seviyeye götüremeyeceğini savundu ve ileri demokrasinin yeni anayasa ile mümkün olacağını kaydetti. Başbakan Yardımcısı Atalay, “2 seçimdir milletimizin gündemine yeni anayasa girdi. Özellikle son seçimde bütün partiler taahhütte bulundular. Eğer bu dönemde de parlamento, sivil siyaset yeni bir anayasa yapamazsa millet şu düşüncelere kapılabilir. Demek ki Türkiye ancak ihtilal dönemlerinde, olağan üstü dönemlerde anayasa yapabiliyor.” diye konuştu.

    Vatandaşın hak ve hukukunu daima hükümetlerinin en öncelikli konuları olarak gördüklerini insan haklarıyla ilgili özgürlüklerle ilgili hiçbir konuyu hiç kimse ile pazarlık etmediklerinin altını çizen Atalay, “Daima parti programımızda uygun gördüğümüz gibi kendimiz zamanı geldiğinde onun düzenlemesini yaptık. Şunu hep söyledik vatandaşlarımıza zamanında hep haksızlıklar yapılmış kimi devlet politikası kimi devlet adına işgüzarlık yapanlar vatandaşlarımıza haksızlık yapmışlar. Her kesimden vatandaşlarımızın hak ve hukukları ihlal edilmiş zamanında zulüm yapılmış biz bütün onların karşısında onlarla da mücadele ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim