Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İç Hizmet Kanunu'nun değiştirilmesi ile ilgili, “Bu değişikliklerle daha fazla demokrasi, daha fazla insan hakkı, daha fazla sivilleşme, siyasetin daha etkili olması, millet iradesinin belirleyici olması hedefimiz.” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’nın düzenlediği çalıştaya katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, program çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Atalay, İç Hizmet Kanunu'nun değiştirilmesi ile ilgili bir soruya şöyle cevap verdi: “Bunlar, bizim kongremizde söylediğimiz ve 2023 hedeflerimiz içinde olan şeylerdir. Türkiye, sivilleşme ve demokratikleşme hareketini devam ettirecek. Bu, sadece bir yasa falan değil, genel manada böyle olacak. Mevzuatı biz değiştiriyoruz. Bu değişikliklerle daha fazla demokrasi, daha fazla insan hakkı, daha fazla sivilleşme, siyasetin daha etkili olması, millet iradesinin belirleyici olması hedefimiz. 30 Eylül’deki kongremizde, 2023 diye bir kitapçık hazırladık. Onlar bizim önümüzde. Bu, bir süreçtir. Bu süreci Türkiye devam ettirmek zorundadır. AK Parti hükümetleri olarak biz kendimize bu misyonu koyduk. Bu 10 yılda çok büyük mesafeler aldık. Bundan sonra da reformcu hükümet kimliğimiz sürecek. Bunları zamanı geldiğinde adım adım gerçekleştireceğiz.”

“DEVLET, BUGÜN GEÇMİŞİ İLE YÜZLEŞİYOR”

Atalay, demokratik açılımın devam etmeyeceği yönündeki bir soruya verdiği cevapta ise “Bakanımız açıkladı. Geçen konuşmasında o da vardı. Bizim milli birlik ve kardeşlik diye nitelediğimiz projemizin önemli boyutu, daha fazla demokratikleşme ve vatandaşımızın hakla hukukunu daha fazla korumadan geçer. Eğer geçmişte, vatandaşlarımızın hak ve hukuku yönünde bir şeyler olmuşsa onları telafi etme. Bu konuda herkes biliyor ne kadar önemli çalışmaların yapıldığını. Yani ben orada şunu istiyorum. Vatandaşın hak ve hukukunu iade etme. Yanlışlar yapılmış ama bugün devlet, kendisi ve geçmişi ile hesaplaşılıyor. Bugün daha insan yüzlü bir devlet var. Ve bizim milli birlik, kardeşlik projemizin temelinde vatandaşımızın devlete olan güveninin artırılması var. Devletin, onların hak ve hukukunu gözeten insani bakış açısının olması, projemizin özü. Terörle mücadele devam edecek. Bu, büyük ve entegre bir strateji. Güvenlikten başlayan pek çok boyut var. Bütün boyutları ile bu çalışmaları sürdürüyoruz. ”

Atalay, Başbakan’ın dinlenmesine ilişkin bir soruyla ilgili olarak ise “Başbakanımızın bu konudaki açıklamaları çok açıktı. Başbakanımız o konuda gerekeni söyledi.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim