Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanamayan öğretmenlerin sorunları hakkında bilgi verdi. Avcı, “17 birim yetkilileriyle brifing programımız var. Her birinden ayrıntılı bir saha raporu alacağız. Bu envanteri tanımamız lazım. Brifingin ardından 1 hafta, 10 gün içinde bunları tamamlamış oluruz. Ondan sonra öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin ve öğrencilerimizin sorunlarıyla ilgili en acillerinden başlayarak neler yapılabilir, onları inşallah yaparız.” dedi.

Geçtiğimiz gün eski Bakan Ömer Dinçer'den düzenlenen törenle görevi devralan Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, milletvekili olduğu Eskişehir’i ziyaret etti. Avcı, ilk ziyaretini Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir’e yaptı. Valilik makamına ziyaretlerinde, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Bakan Avcı’ya hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Avcı, atanamayan öğretmenlerle ilgili iki hafta içerisinde bir neticeye varılacağını söyledi. Avcı, şöyle devam etti: "Görevi, cuma günü devraldıktan sonra Milli Eğitim üst bürokrasisiyle bir toplantı yaptık. 17 temel birimin yöneticileri ile toplantı yaptık. Cumartesi, pazar arkadaşlarımız çalışmaya başladı. Yarın, Bakanlar Kurulu var. Ondan sonra 17 birim yetkilileriyle brifing programımız var. Her birinden ayrıntılı bir saha raporu alacağız. Bu envanteri tanımamız lazım. Brifingin ardından 1 hafta, 10 gün içinde bunları tamamlamış oluruz. Ondan sonra öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin ve öğrencilerimizin sorunlarıyla ilgili en acillerinden başlayarak neler yapılabilir, onları inşallah yaparız."


Editör: TE Bilisim