Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 25. Dönem Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Olağanüstü Kurultay ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın, “Bu hareketin asıl sahibi olan 1232 delegeye sorumluluklarını hatırlatarak kendilerine oy verenlerini düşünerek bir adım atacaklarına yürekten inanıyorum. Genel merkez bu çağrılarak kulak verip gereğini yapmazsa biz de o zaman gereğini yapacağız.” dedi. Aydın, “1232 delege MHP’ye oy veren milyonlar adına müteselsil bir sorumluluk altında bu milyonların ortak iradesini kullanacak insanlardır. Yani bu hareketin şimdilik tabusu bu 1232 kişinin üzerinedir. MHP kimsenin tapulu malı değildir.” diye konuştu.

25. dönem MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Barcelo Ankara Altınel Otel’de ‘MHP’de olağanüstü kurultaya çağrı’ konulu basın toplantısı yaptı. Basın açıklaması sonrasında Koray Aydın gazetecilerin sorularını cevapladı.

‘Genel Başkan yeterli imza toplansa bile partiyi kurultaya götürmeyeceğini açıkladı. Muhalif hareketi saray projesi niteleyip salona giremez şeklinde bir açıklama yaptı. Ülkü Ocaklarından bir açıklama geldi. Genel başkanımızın yanındayız diye’ bunlarla ilgili neler söylemek istersiniz. Sorusu üzerine Aydın, 1 Kasım’da yapılan seçimlerin MHP’nin üzerine bir ışık tuttuğunu dile getirdi. Aydın, seçim sonrasında ben üzülmedim diyen bir ülkücünün bile olmadığına vurgu yaptı. Aydın, “Hepimizin içi kan ağladı, çoğumuz gizli gizli ağladık. Telefon açıp hüngür hüngür ağlayan büyüklerimiz, kardeşlerimizin feryadını bizim gibi bu hareketin özünden gelen insanların durmamasını istemek hiç kimse için doğru bir hareket değildir. Bir bu feryadı duyuyoruz, iliklerimize kadar iliklerimizde hissediyoruz.” açıklamasında bulundu.

“MHP KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİLDİR”

Aydın, seçim sonrasında ortaya konan tavrın ülkücüleri derinden yaraladığını ve bir ateş varsa bunu adeta benzin dökerek daha büyümesine neden olduğunu söyledi. Aydın, “Bu hareket için hiç kimse bir diğerini tehdit etme hakkına sahip değildir. Hareketin 1232 delegesi bu işin sahibidir. Ülkücü irade dediğimiz bunlardır. Genel Başkanımızın da söylediği ülkücü irade budur. 1232 delege MHP’ye oy veren milyonlar adına müteselsil bir sorumluluk altında bu milyonların ortak iradesini kullanacak insanlardır. Yani bu hareketin şimdilik tabusu bu 1232 kişinin üzerinedir. MHP kimsenin tapulu malı değildir.” diye konuştu.

“Ümit ediyorum ki ilk dönemde takınılan üslup yerini sağduyuya, daha sakin bir duruşa ve bu hareketin bütün evlatlarını kucaklayarak kendi koyumuzu kurarak kurultayımızda yapacağımız istişareyle bu harekete yön verecek bir adımın atılmasına dönüşecektir.” diyen Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de bu sorumlulukta olduğunu bildiğini kaydetti. Aydın, “Bu açılan yolda MHP’nin bütün tabanından gelen bir seldir. Tavsiyem bu selin önünde hiç kimsenin durmamasıdır.” dedi.

“GENEL MERKEZ ÇAĞRIMIZA KULAK VERİP GEREĞİNİ YAPMAZSA BİZ DE O ZAMAN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

‘Geçen hafta Sinan Oğan adaylığını açıkladı, Meral Akşener’in de adaylığını açıklayacağı yönünde haberler var. Gelecekte üçünüz tek bir adayda birleşme olabilir mi, yoksa yolunuza tek olarak devam edecek misiniz?’ sorusuna Aydın, “Basın toplantısı olarak planladık, ruhunu aşan bir toplantıya dönüştü bizim isteğimiz ve arzumuz olağanüstü kurultayı toplamasıdır, bunun için çağrı yapıyoruz. Daha ne olacak da biz bunu yapacağız.” diye cevap verdi.

Aydın, çok şeyi içlerine atarak geride bıraktıkları bir süreç yaşadığına vurgu yaptı. Aydın, bu durumun kabul edilir bir durum olmadığını söyleyen Aydın, hareketlerinin her noktası hareket olduğunu belirtti. Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu yapılmadığı takdirde hareketimizin içinde büyük bir kıpırdanmanın olacağını görüyorum. Bu sorumlulukla bu uyarıyı yaparak olağanüstü kurultayımızı toplamasını bekliyorum. Eğer bu yapılmadığı takdirde bahsi geçen bütün kardeşlerimizle birlikte hareket ederek Türkiye temelinde imza kampanyasını yaparak bu hareketin asıl sahibi olan 1232 delegeye sorumluluklarını hatırlatarak kendilerine oy verenlerini düşünerek bir adım atacaklarına yürekten inanıyorum. Genel merkez bu çağrılarak kulak verip gereğini yapmazsa biz de o zaman gereğini yapacağız.”

Editör: TE Bilisim