MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2012 yılında Türkiye; geriye gitmiş, hezimete uğramış ve skandallarla sarsılmıştır. 10. yılını dolduran AKP hükümeti, Türkiye'yi her yönüyle çıkmaza sürüklemiş, milletimizi her açıdan mağduriyete mahkum etmiştir" dedi.

Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarını anımsatarak, "19 Aralık 2009 tarihinde bir başbakan yardımcısını hedefine alan suikast iddialarının düzmece olduğu anlaşılmış, üstelik sözkonusu zat bu kadar tahribat ve operasyondan sonra suikasta inanmadığını da bizzat teyit etmek durumunda kalmıştır.

Halihazırda daha iyi fark edilmektedir ki suikast iddiaları kozmik odalara girilmesi, buralardaki bilgi ve belgelerin gasp edilmesi için fırsat ve imkan olarak değerlendirilmiştir" diye konuştu.

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

Bahçeli, terörün Türkiye'nin öncelikli sorunlarından biri olduğunu, kana doymadığını ve doymayacağını söyledi.

"AKP politikaları bölücülüğe can vermiş, el uzatmış ve ayağa kaldırmıştır" iddiasında bulunan Bahçeli, bundan dolayı terörün müsait bir ortam bulduğunu ve arkası arkasına ölüm saçtığını savundu. 

Erdoğan'ın ustalık dönemi...

"Başbakan Erdoğan'ın ustalık dönemi, Türkiye'nin çöküş ve yıkılış şifrelerini içinde barındırmış ve hayal olan ne varsa gerçeğe çevirmiştir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Başbakan Erdoğan'ın ustalık dönemi, Türkiye'nin çöküş ve yıkılış şifrelerini içinde barındırmış ve hayal olan ne varsa gerçeğe çevirmiştir.

Hükümetin, Kandil'e hoşgörülü olması, İmralı'ya dostane yaklaşması, siyasi bölücülere sütre gerisinden sıcak mesajlar vermesi ve Barzani'ye kucak açması taviz döngüsünün birbirini tamamlayan parçaları olarak görülmedir. Bu çerçevede AKP 10 yılda Türkiye'yi elemiş ve her değerini öğütmüştür.

Demokratikleşme sözü caniliğin saklandığı kılıf, sivilleşme beyanları Türk Silahlı Kuvvetleri ile hesaplaşmanın kamuflajı, öldürmek meşru hak arama yolu olarak formüle edilmiştir."

Başbakan Erdoğan'ın dinlenmesi

Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dinlendiğine ilişkin sözlerini "Başbakanın dinlenmesi doğal ve malum bir akıbettir"şeklinde değerlendirdi.

Hangi ülke olursa olsun, bir başbakanın dinlenmesi, özel veya siyasi konuşmalarının kayıt altına alınmasının bir skandal olduğunu vurgulayan Bahçeli, olayın 1 yıl öncesine dayandığını belirtti. Bahçeli, "Başbakan Erdoğan madem dinlenmiştir, madem karanlık niyetler çalışma ofisine, özeline ve dibine kadar nüfuz etmiştir, o halde bunu neden şimdi gündeme getirme gereği duymuştur?" diye sordu.

Bahçeli, konuşmasında TBMM'nde bir araştırma komisyonu kurularak geniş çapta dinleme ve gözetleme suçlarının üzerine gidilmesini ve "Türkiye'nin bağrının böcek, sinek, akrep ve yılanlardan temizlenmesini" istedi. 

ODTÜ'deki olaylar

Bahçeli, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması öncesinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde yaşanan olaylara değinerek cereyan eden taşkınlıkların tabiatıyla uydu fırlatılmasının önüne geçtiğini söyledi. 

"Öğrenci oldukları ileri sürülen kalabalıklar polisle çatışmış, ortaya çok ilkel ve kabul edilemez görüntüler çıkmıştır" diyen Bahçeli, "Üniversitede olay çıkacağının, bu yönde hazırlıkların ve kışkırtmaların yapılacağının neden istihbaratı önceden alınamamış ve gerekli tedbirler niçin geliştirilememiştir? İster istemez aklımızın bir köşesinde, AKP'nin bilerek ve isteyerek böylesi bir ortamı sağlamak için planlar yaptığıyla ilgili ihtimaller yer etmiştir" iddiasında bulundu. 

Bahçeli, "ODTÜ, ilim ve irfan merkezlerimizden birisi olup, teröristlerin sığınacağı ve eylem sahası haline getireceği bir yer değildir ve olmamalıdır. Ne var ki ODTÜ'de Kandil uzantıları, yasa dışı Marksist-Leninist örgütler zehirlerini kusmuşlardır. Kaldı ki PKK, ODTÜ'deki şiddet sahnelerini selamlamış ve destek vermiştir. Bize göre ODTÜ'deki saldırganların öğrencilikle bağlantısı ve ilişkisi yoktur" diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan'ın öğretim üyeleriyle ilgili kullandığı ifadelerin yakışık almadığını belirten Bahçeli, olaylardan sonra bazı üniversitelerden yapılan açıklamaları da eleştirerek, "ODTÜ yönetimini eleştiren ve hükümet dalkavukluğuna soyunan üniversite yönetimleri, bu zamana kadar acaba hangi önemli konularda görüş belirtme gereği duymuşlardır?" diye sordu.

"MHP, masadan kalkamayacak"

Bahçeli, yeni anayasa konusunda görüşmelerin tıkandığını ve AK Parti'nin kendi teklifini vereceği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine, "Kendilerinin bileceği iş. MHP, anayasa değişikliği komisyonundaki değerli üyeleri ile yapılmak istenileni, inandıklarını yine komisyon çalışmalarında dile getireceklerdir. Masadan kalkmayı düşünmüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Bey ne yaparsa yapsın bizi ilgilendirmiyor, biz yolumuza devam edeceğiz" dedi.


Editör: TE Bilisim