Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 kamu görevlisinin PKK tarafından serbest bırakılmasından buruk bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Bahçeli, "Bunun aksi hiçbir şekilde düşünülemez. Mahcup eden, hakaret tarzı uygulamalara maruz kalan 8 çocuğumuz değil, esasen hepimiziz." dedi.


Partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında Ordu'ya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fatsa'da partililere seslendi.

AK Parti ve BDP'ye Çözüm süreci ile ilgili sert eleştiride bulunan Bahçeli, "AK Parti İmralı canisi ve çetesi ile koalisyon kurmuş, BDP'yi de posta hizmetleri vermek üzere yanına almıştır. Çözüm ve süreç uydurmasıyla süreç pazarlığında tezgah açan bu grup haysiyet ve şerefini tümüyle elden çıkarmıştır. Hala Başbakan ve hükümeti çözümden neyi anladıklarını, çözümle neyi çözdüklerini aziz milletimize açıklayamamıştır." dedi.

AK Parti'lilerin "Analar ağlamasın, barışa yakınız çözüm süreci iyi gidiyor" gibi açıklamalarının aldatma ve yanıltma olduğunu savunan Devlet Bahçeli, "Bu kapsamda çözüm süreci denilen bize göre millet varlığının çözülmesine ve Türkiye'nin çöküşüne neden olan ihanet projesi terörü bitirmeye değil güçlenmesine ve meşru unsur haline gelmesine hizmet edecektir." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Esad'a söylediği tehditlerin yarısını PKK'ya söyleyemediğini belirten Devlet Bahçeli, "Sözde çözüm süreci sakızı çiğneyen bu zihniyet, PKK'nın eylemsel psikolojik moral açısından son derece avantajlı olduğu bir zaman aralığında tuzağa takılmış, müzakere çukuruna düşmüştür. PKK'nın silahından kan damlarken, örgüt iyice başaracağına ve hedeflerini gerçekleştireceğine inanmışken pazarlık yapmak, görüşmelere dalmak Türk milletine haksızlık, hadsizlik ve sadakatsizliktir." şeklinde konuştu.

Terörle mücadelede çözüm yollarını da açıklayan Bahçeli şöyle konuştu: "Sonuç alınmak isteniyorsa çok yönlü ve çok ayaklı bir stratejinin izlenmesi zorunludur. Bu stratejinin özü ve öznesi her alanda pres, her alanda mücadele, her seviyede baskı ve nefes aldırmamaktır. İçeride ve dışarıda terörün beslendiği tüm kanallar kesilmeden lojistik imkanlar ve mali kaynakları kurutulmadan, militan devşirme yolları kapatılmadan terörün üstesinden gelinemez."

Kaçırılan sekiz kamu görevlisinin teslimi sırasında yaşananlar karşısında sevinçlerinin buruk olduğunu anlatan Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kuşkusuz evlatlarımızın ailelerine kavuşmasından buruk da olsa memnuniyet duyuyoruz. Nitekim bunun aksi de hiç bir şekilde düşünülemeyecektir. Mahcup edilen hakaret tarzı uygulamalara maruz kalan 8 çocuğumuz değil esasen hepimiziz. Yaşanan rezilliklere görmezden gelip de sevinç çığlıkları atanlara PKK'nın jest yaptığını şuursuzca dile getirenlere insani bir tavır olarak yorumlayanlara, gözaydınlığı temennisinde bulunanlara diyeceğim tek şey vardır, 'Alayınıza yazıklar olsun, milletimizin hakkı haram zıkkım olsun. Hainler, kötülük abideleri, iblisle haram şirketi kuran günahkarlar yaşarken yaptıklarının karşılığını mutlaka göreceklerdir."

Editör: TE Bilisim