31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP iktidarının devamını isteyenleri eleştirerek, "Bunlar, faiz lobisi, rant lobisidir. 17-25 Aralık’ta yakayı ele veren rüşvetçi, hırsız ve utanmaz yandaşlardır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 7 Haziran'da yapılması planlanan 25. dönem milletvekili seçimleri kapsamında Antalya'da partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Turgut Özal Spor Salonu yanında bulunan alanda Antalyalılara seslenen MHP lideri Bahçeli, AKP iktidarına yüklendi. 7 Haziran seçimlerinin yakın tarihin en kritik seçimi olacağını belirten Bahçeli, sandıkta milletin bekasının oylanacağını ifade etti. Türkiye'nin AKP iktidarı eliyle tehlikeye itildiğini belirten Bahçeli, "Adalet kundaklanmaktadır. Hukuk katledilmektedir. Ahlak yerlerde sürünmektedir. Kimsenin kimseye güveni kalmamıştır. AKP korku devletini kurmuştur. Telefonlar dinlenmiş, haneler gözetlenmiş, insanlar izlenmiştir. Demokratik hak ve özgürlükler ağır bir operasyon geçirmiştir. Türkiye telekulak çetelerinin merkezi haline gelmiştir. Türkiye kumpasçıların eline geçmiş, rüşvetçilerin, rezillerin tutsağı olmuştur." dedi.

Tehdidin, yoksullaşan, yemek pişmeyen mutfaklara kadar uzandığını kaydeden Bahçeli, tehdidin milli değerler ve cumhuriyetin birikimleriyle birlikte tüm Türkiye’yi sardığını söyledi. "Ancak birileri bu rezaletlerin adını istikrar koymuş, bozuk plak gibi tekrarlayıp durmaktadır." diyen Bahçeli, AKP giderse iktidarın bozulacağını savunanlara şöyle seslendi: "AKP iktidardan inerse istikrardan eser kalmazmış. Erdoğan’a göre, 'bizim istikrar' diye bir -derdimiz yoktur. Davutoğlu’na göre istikrar demek AKP demekmiş. Vicdanına güvendiğim değerli Antalyalılar, bu Türkiye tablosunun neresinde istikrar görüyorsunuz? Bu kaosun, bu yalan sultasının, ihanet ve melanet saltanatının neresini istikrar buluyorsunuz? Bazıları AKP’nin devamını istemektedir. Bunun adını da istikrar koymaktadır. İstikrar adına AKP’yi isteyenler işbirlikçilerdir. İstikrar adına AKP’yi destekleyen bölücülerdir. İstikrar adına AKP’yi bekleyen yağmacılardır. İstikrar adına AKP’ye katkı sağlayan Türk düşmanlarıdır. İstikrar adına AKP’yi isteyenler Sevr sevdalılarıdır. İstikrar adına AKP’yi gözleyenler faiz lobisi, rant lobisidir. İstikrar adına AKP’yi tercih eden 17-25 Aralık’ta yakayı ele veren rüşvetçi, hırsız ve utanmaz yandaşlardır. Kargaşa, kavga, hakaret, işsizlik, açlık, soygun. Bu mudur istikrar?"

Bahçeli istikrar söylemlerine şu karşılığı verdi: "Türkiye’de halka yansıyan bir istikrar yoktur. Ama ceplerini dolduran güruhun sayısında istikrarlı bir artış vardır. Nitekim sayısı 4 olan dolar milyarderleri AKP döneminde 24’e kadar çıkmıştır. AKP’nin kime yaradığı da böylece ortaya çıkmıştır. Yoksullukta istikrar vardır. 20 milyon kişi yoksuldur ve artış göstermektedir. Açlıkta istikrar vardır. 1 milyon kişi açtır ve her gün çoğalmaktadır. Yolsuzlukta istikrar vardır. Giderek tırmanmakta, tarihi rekorlara imza atmaktadır. Vurgun ve hırsızlıkta istikrar vardır. Çığ gibi yayılmaktadır. Bunların istikrarlı Türkiye dedikleri budur."

"TURİSTLERE TOROSLAR'IN, TEKE'NİN EVLADI HİZMET EDİYOR, AMA TATİL YAPAMIYOR"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Antalya'nın en önemli gelir kaynaklarından bir olan turizm sektörüne de değindi. Antalya'da uzun bir sahil bandı, bol yıldızlı oteller olduğuna değinen Bahçeli, "Bu tabloda Antalyalılar yoktur. Etrafınızda bir cennet var ancak sizler güzelliklerden mahrumsunuz. İmkanlar size kapalıdır. Çünkü cebinizde paranız yoktur. Hepsinden önemlisi eğlenecek takatiniz yoktur. Birileri eğlenirken, sizler bakıyorsunuz. Birileri gezerken, sizler zorluklarla boğuşuyorsunuz. Yorulan siz, dinlenen başkalarıdır. Anadolu’dan Toroslar’dan, Teke’den ise vatan evladı geliyor turiste hizmet için." şeklinde konuştu.

Bahçeli, turizm sektöründeki başıboşluğu gidereceklerini ve yapısal sorunları da çözeceklerini açıkladı. Turizm Teşvik Kanunu, İş Kanunu, Kıyı-Kenar Kanunu olmak üzere sektörle ilgili diğer kanunlardaki değişiklikleri de kapsayan bir turizm çerçeve kanununu acilen çıkaracaklarını anlatan Bahçeli, kamu ve özel sektör işbirliği ile yeni bir Turizm Strateji Belgesi ve Turizm Eylem Planı hazırlayacaklarını kaydetti. Türk turizminin ivme kazanması ve emsallerine oranla sıçrama yapmasını sağlayacaklarını belirten Bahçeli, "Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı yeniden yapılandıracağız. Dünya turizminden çok daha fazla pay alacağız. Konaklama biçimlerini esnafımızı güçlendirecek, yerel ekonomiye azami katkı sağlayacak biçimde çeşitlendireceğiz. Turizm bölgelerinde imar planlarını gözden geçireceğiz. Türk turizminin yüz akı Antalya, bizimle yürümeye var mısın?" ifadelerini kullandı. Bahçeli, seçim vaatlerini anlatmasının ardından Konya mitingine katılmak üzere Antalya'dan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim