Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya’da çıkan yangında 8 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak, Almanya'nın bu konuda sicilinin iç açıcı olmadığına dikkat çekti. Bahçeli, “İşin dikkat çeken yanı Almanya’da çıkan yangınların, nedense hep Türkleri bulması ve Türklerin oturduğu evlerin yanmasıdır.” dedi.

    MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Almanya’da çıkan bir yangında 8 Türkün hayatını kaybetmesi olayını değerlendirdi. “Bu elim yangında vefat eden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.” diyen Bahçeli, Almanya’da belirli aralıklarla meydana gelen yangınlar ve bunun neticesinde hayatını kaybeden Türklerin varlığının herkesin bildiği gerçekler arasında olduğuna dikkat çekti.

    Şu güne kadar Türklerin oturduğu evlere düzenlenen değişik türden saldırı ve yapılan provokasyonlar fazlasıyla can ve mal kaybına yol açtığına işaret eden Bahçeli, “İşin dikkat çeken yanı Almanya’da çıkan yangınların, nedense hep Türkleri bulması ve Türklerin oturduğu evlerin yanmasıdır. Ekmeğinin peşinde olan kardeşlerimin kundaklanan her evi umutların kaybolmasına, yaşama hedeflerinin bitirilmesine yol açmıştır. Türk ailelerinin gözü dönmüş saldırganların ve yabancı düşmanı yabancı çevrelerin değişik zamanlarda hedefi haline gelmiştir. Ne var ki ağır kayıplarımıza neden olan vahşi saldırıların tam manasıyla çözüldüğünü, fail ve zanlıların nasıl araştırıldığını ne yazık ki şuana kadar söylemek mümkün değil.” diye konuştu.

    "ALMANYA'NIN SİCİLİ İÇ AÇICI DEĞİL"

    Özellikle Almanya’nın sicilinin bu anlamda iç açıcı olmadığını aktaran Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “Gurbetçilerimizin yaşadığı dramlar, maruz kaldıkları acılar tümüyle bilinmektedir. Ülkedeki ırkçı dehşetin Neonazi şiddetinin ve zenofobi hastalığının kardeşlerimizi nasıl hedefine aldığı farklı hadiselerden çıkardığı tecrübelerle sabittir. 8 günahsız kardeşimizin yanarak ve zehirlenerek can verdiği hadisede tüm ihtimaller göz önüne alınmalı, tüm ipuçları özenle değerlendirilmelidir.”

    Yetkililerin kamuoyuna açıkladığı görüşlerin bize göre peşin yargının, acele hükmün bir eseri olduğunu vurgulayan Bahçeli, henüz olayın üstünden birkaç gün bile geçmeden ve soruşturmanın selametle sonuçlanması beklenmeden böylesi bir iddianın yangının çok yönlü araştırılmasına engel olacağını bildirdi.

    "BEKLENTİMİZ BU YANGININ PEŞİNİN BIRAKILMAMASI"

    Bahçeli, beklentilerinin AK Parti hükümetinin imkan ve kaynaklarını kullanarak bu yangının peşini bırakmaması, elinden gelen çabayı göstermesi olduğunu ifade etti. Bahçeli, Alman hükümetinin ise varsa suçluları ortaya çıkarması ya da yangına neden olan her neyse kuşkuya yer bırakmayacak şekilde aydınlatılmasının hem zorunlu hem de insanlığa karşı bir vazife olduğunu söyledi.
    Özer, “Büklüm Büklüm”, “Fesupanallah” adlı şarkılarının yanı sıra kendisiyle özdeşleşmiş unutulmaz şarkısı, ‘İkimiz bir fidanız’ı konseri dolduran müzikseverlerle birlikte söyledi.
Sanatçı kimliğinin yanı sıra sporcu kimliği ile de ön plana çıkan yılların üzerinde hiçbir iz bırakmadığı ve artık klasik olmuş ‘Aynalar’ şarkısına soluk vererek gelecek nesillere taşıyan usta sanatçı Salim Dündar ise Ankaralıları selamladıktan sonra, “Barakito”, “Hatasız Kul Olmaz” ve“İspanyol Meyhanesi” adlı şarkıları müzikseverlerin oluşturduğu koro ile birlikte coşkuyla söyledi.

    Sanatçılar daha sonra rahmetli olan sanatçılar Şenay ve Berkant’ın unutulmaz eserleri 'Bütün dünya kardeş olsa' ve 'Samanyolu' nu hep birlikte söyleyerek konseri tamamladı.
Editör: TE Bilisim