Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni Anayasa çalışmalarında hükümetin uzlaşma komisyonundan kaçmak için bahane aradığını savundu. Komisyonun şimdiye kadar hayırlı adımlar attığını ifade eden Bahçeli, bu çalışmaların sonuna kadar devam etmesi gerektiğini bildirdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, medya temsilcileri ile kahvaltı yemeğinde bir araya geldi. Bahçeli, burada basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı. Ergenekon davasında gelinen noktayı değerlendiren Bahçeli, bugün savcıların mütalaasıyla sona yaklaşıldığını belirterek, bu mütalaa sonrası mahkeme sürecinin başlayacağını ve böylelikle bir kararın verileceğini söyledi. Mahkemenin çok uzun sürdüğünü dile getiren Bahçeli, süreç içerisinde yeni yeni deliller bulunarak mahkemenin kapsamının genişletildiğini savundu. Bahçeli, şimdi bu mahkemenin ne kadar adil olduğunun, kamuoyunun ne kadar tatmin olduğunun savcıların mütalaası ve ardından verilecek karar ile belli olacağının altını çizdi.

"'ZEHİR VAR AMA ZEHİRLENMEDİ' İYİCE KAFALARI KARIŞTIRDI"

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlendiği iddiası ile ilgili çalışmalara da değinen Bahçeli, kabrin açılması kararını benimsemediklerini, Cumhurbaşkanının ruhunu inciteceğini daha önceden bu yana söylediklerini belirtti. Bunu daha sonra ailenin de benimsediğini bildiren Bahçeli, kabrin açılmasından sonra Adli Tıp Kurumu’nun incelemeler yaptığını ve kafaları karıştıracak bir karar verdiğini ifade etti. Bahçeli, ‘zehir var ama zehirlenmedi’ dendiğini vurgulayarak, o zaman Özal’ın nasıl öldüğünü sordu.

        Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi savcı bey ne karar verecek herkes onu merak ediyor. Fakat herkesin kafasını karıştırmıştır. TC Hükümeti ya işe baştan başlamalıdır ya da adli tıp kurumunun raporu hangi kurumlar tarafından takip edilecek bunlar belirlenmelidir.”

Yeni anayasa çalışmaları çerçevesinde Uzlaşma Komisyonu’nun hayırlı bir adım olduğunu kaydeden Bahçeli, son dönemde hükümetin masadan kaçmak için bahane aradığını ileri sürdü. Siyasi partilerin temsilcilerinde oluşan uzlaşma komisyonun bugüne kadar önemli çalışmalar yaptığını vurguladı. MHP’nin yeni anayasa hazırlıklarını uzmanlar eşliğinde yürüttüğünü bildiren Bahçeli, MHP’nin bu konuda sonuna kadar gitme kararlılığında olduğunu dile getirdi.

Bir gazetecinin, BDP’li milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için MHP’nin duruşunu sorması üzerine Bahçeli, bu konuda başından bu yana MHP’nin çok net ifadeler kullandığının altını çizdi. Bahçeli, dokunulmazlıkların yanlışlıkların aracı olarak kullanılmaması gerektiğini, kürsü dokunulmazlıkları hariç dokunulmazlıkların kaldırılmasını savunduklarını ifade etti. Dokunulmazlık zırhı altında Türkiye’de ihanet ve bölücülük yapıldığını, bunun kabul edilemez olduğunu, onun için bu konuya öncelik verilmesi gerektiğini aktardı.

"CHP, DOKUNULMAZLIK KONUSUNDA İŞİ YOKUŞA ÇEKİYOR"

CHP’nin de dokunulmazlık konusunda işi yokuşa çektiğine dikkat çeken Bahçeli, dokunulmazlıklar noktasında ülkeyi tehdit edenlere, ülkenin bölünmesi için çalışanlara öncelik verilmesi önerisinde bulundu.
Editör: TE Bilisim