Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın teröristlerin arasına karışarak, sınırdan dönmemek üzere çıkıp gitmesini istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ‘sözde çözüm sürecinin’ PKK’nın iyice şımarmasına ve tavizler listesini peş peşe hükümetin önüne koymasına neden olduğunu belirtti. Teröristlerin, ‘güya sınır dışına çıkmak’ için TBMM’nin kanun çıkarmasını şart olarak koşup güvence talep ettiğini belirten Bahçeli, “Görüldüğü kadarıyla PKK, hukuki bir çerçeve oluşturulması ve yasal bir kılıf teşekkül ettirilmesi için kurnaz ve küstahtır. Terörist örgütün buradaki amacı, TBMM tarafından muhatap görülme ve meşru bir aktörmüş gibi değerlendirilme beklentisidir. İmralı canisinin mesajları, BDP’li bölücülerin dayatmaları ve dağ kadrosunun beyanları aslında hep buna yöneliktir. PKK, öylesine bir hava yakalamış, öylesine bir cesarete kavuşmuştur ki, legal ve kanuni bir örgüt gibi hareket etmeyi sanki kendisinde hak olarak görür duruma gelmiştir. Zannederseniz ki, 40 bin kişinin katili PKK değildir. Yine zannederseniz ki, Türk milletine ölüm kusturan bu terör örgütü değildir. Hiç şüphesiz bunun sorumlusu PKK’ya imkan tanıyan, pazarlıklarla yakasını kaptıran ve haysiyetini iki paralık eden AKP hükümetidir.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında, “İster gömsünler, ister mağaraya bıraksınlar, ama silahsız gitsinler” açıklamasında bulunduğunu ifade eden Bahçeli, “Bu halde, elinde silah olmayan militanlara güvenlik güçlerimizin göz yumacağını, sessiz kalacağını ve ateş etmeyeceğini belirtme gereği duymuştur. Yani, suçlular, şehitlerimizin kanlıları, Türk devletine meydan okuyan isyankarlar şayet silah bırakırlarsa, türkü söyleyerek, şen şakrak şekilde geldikleri gibi gideceklerdir. Buradan anlaşılacağı üzere PKK’nın yaptığı yanına kar kalacaktır. Üstüne üstelik, her zaman girip çıktıkları sınır hatlarımızdan AKP’yi selamlayarak geçeceklerdir.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın şimdi ise teröristlerin silahla sınır dışına çıkmalarının müdahale edilmesi gereken bir durum olarak izah ettiğini kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti: “Güvenlik güçlerimizin silahlı militanlara müsaade etmesinin ise yardım ve yataklık yapmak suçu olacağını seslendirmektedir. Burada Başbakan’a göre tek mesele silahtır. Silahını mağaraya veya meçhul bir yere bırakan terörist aklanmış olacak, birden bire temize çıkmış sayılacaktır. Teröristler eğer silahsız olurlarsa kafileler halinde, güvenlik güçlerimizin gözü önünde, ilk fırsatta tekrar geri gelmek kaydıyla sınırlarımızdan çıkıp gideceklerdir. Sormak lazımdır ki, böylesi keyfi bir hukuk uygulaması dünyanın neresinde vardır? Mehmetçiğimiz, özel harekâtçı polislerimiz kendilerine kurşun sıkanları seyretmeye nasıl tahammül edecekler, bu zillete nasıl katlanacaklardır? Teröristlerin kaçının eyleme girdiği, kaçının vatan evlatlarımızın canına kıydığı nereden bilinecektir? Şehit aileleri, gazilerimiz, 1984 yılından beridir terörle mücadele eden kahramanlarımız bu müptezelliğe nasıl dayanacaklar, katillerin uğurlanmasını nasıl kabulleneceklerdir? Terör suçluları elini kolunu sallayarak, kurban olarak gördüğü güvenlik güçlerimizin önünden nasıl ve hangi yüzle yürüyüp sınırlarımızdan çıkacaklardır? Türk milletinin varlığını korumak için gözünü daldan, budaktan sakınmayan kahramanlarımıza ne söylenecek, nasıl gönülleri alınacaktır? PKK’yla helalleşip, güvenlik güçlerimize sırt mı dönülecektir? Teröristlerin tek suçu silah taşımak mıdır? Bugüne kadar işledikleri cinayetler, döktükleri kanlar, şehit ettikleri vatan evlatlarının hakları ne olacaktır? Başbakan Erdoğan PKK’ya genel af vaat ettiğinin farkında mıdır? Teröristlere güvence verme yetkisini nereden almakta, ‘hadi gidin, işiniz rast gelsin’, deme densizliğini kendisine nasıl yakıştırmaktadır? PKK’lılar ülke dışına göstere göstere giderken hangi hukuk kuralı uygulanacaktır? Başbakan Erdoğan’a önerimiz kendisinin de teröristlerin arasına karışması ve sınırlarımızdan dönmemek üzere çıkıp gitmesidir.”
“PKK MİLİTANLARININ SINIR ÖTESİNE GEÇİŞLERİNE İZİN VERMEK ALENEN SUÇTUR.”
MHP’ye göre tek çıkışın, PKK’lıların silahlarını güvenlik güçlerine teslim etmeleri arkasından da Türk mahkemelerinde yaptıklarının hesabını vermeleri olduğunu söyledi. Bahçeli, “Bunun dışında başka bir yol, başka bir çare yoktur; aksine tevessül edenler hıyanetin çamuruna saplanıp kalacaklardır. Bilinsin ki, PKK militanlarının, silahlı veya silahsız bir vaziyette sınır ötesine geçişlerine izin vermek alenen suçtur, asla da cezasız kalmayacaktır. Başbakan Erdoğan, askerimizi, polisimizi teşebbüs ettiği ihanetine ve suçuna ortak edemeyecektir. Caniler nerede görülüyorsa orada etkisiz hale getirilmelidir ve bu Türk milletinin varlığı ve emniyeti için vazgeçilmez bir önemdedir.” şeklinde konuştu.
“BAŞBAKAN’IN İMRALI İÇİN YAPACAĞI TEK ŞEY KALDI: KOLTUĞUNA CANİBAŞINI OTURTMAK”

İmralı’daki canibaşının hayata döndürüldüğünü kaydeden Bahçeli, “Şu işe bakınız ki, kendisine takımını izlemesi için televizyon verilmiş, spor yapması için yeni imkanlar sunulmuştur. Başbakan Erdoğan ‘verip vereceğim bu kadar’ diyerek, medya üzerinden canibaşına mesaj göndermiş, zımnen sanal bir müzakere ortamı yaratmıştır. Sayın Başbakan sorarım sana, bundan sonra teröristbaşına daha ne verebilirsin ki? Müebbet terör suçlusunu siyasal aktör haline getiren sensin. Canibaşının mesajlarına ve mektuplarına dağıtım hizmeti veren sensin. Militanlarına talimat vermesi için ortam hazırlayan sensin. Anayasa yazımı konusunda görüş bildirmesine imkan sağlayan sensin. Sözde liderliğini kitlelere bayrağın inmesi pahasına onaylatan sensin. Bölücü fikirlerini kamuoyuna yansıtan sensin. İmralı’yı ayak yoluna çeviren sensin. Pazarlıklarla yakanı kaptıran, siyasi şerefini hiçleştiren ve milli gururunu zelil eden de sensin. Artık İmralı canisi daha ne isteyebilecek, daha ne bekleyebilecektir? Her şeye sayende kavuşmuş, fiili özgürlüğünü zorlamalarla elde etmiştir. Sayın Başbakan, bize göre yapacağın tek şey kalmıştır: O da, Başbakanlık makamından kalkman ve yerine canibaşıyı oturtmandır.” dedi.
Bahçeli, ne yapılırsa yapılsın İmralı canisi ve PKK’yla yapılan görüşmelerin hesabının mutlaka sorulacağını aktararak, “Başbakan Erdoğan ve hükümeti işlediği suçların vebalini üstlenmek durumunda kalacaktır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim