Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Fail tespit edildiyse, Başbakan'a düşen bu suikastçının kimliğini hemen açıklamasıdır. Davutoğlu neyi beklemektedir? Henüz yakalanmasa da bu failin bağ ve bağlantılarını deşifre etmelidir. 7 Haziran'ı sancılı ve kanlı bir ortama dönüştürmeyi amaçlayan bu hain kimdir; azmettiricileri kimlerden oluşmaktadır? MHP ile HDP paslaşıyor diyerek bize aklınca kara çalmaya çabalayan Davutoğlu bir şey biliyor da söylemiyorsa yalancıdır, müfteridir." dedi.

Bahçeli, Kütahya'da halka hitap etti.

"DAVUTOĞLU BİR ŞEY BİLİYOR DA SÖYLEMİYORSA YALANCIDIR, MÜFTERİDİR"

Başbakan Davutoğlu'nun dün Yozgat'ta HDP binalarına yapılan saldırıların failinin tespit edildiğini söylediğini hatırlatan Bahçeli, "Fail tespit edildiyse, Başbakan'a düşen bu suikastçının kimliğini hemen açıklamasıdır. Davutoğlu neyi beklemektedir? Henüz yakalanmasa da bu failin bağ ve bağlantılarını deşifre etmelidir. 7 Haziran'ı sancılı ve kanlı bir ortama dönüştürmeyi amaçlayan bu hain kimdir; azmettiricileri kimlerden oluşmaktadır? 'MHP ile HDP paslaşıyor' diyerek bize aklınca kara çalmaya çabalayan Davutoğlu bir şey biliyor da söylemiyorsa yalancıdır, müfteridir. AKP'yle HDP'nin Dolmabahçe'de yan yana gelip İmralı canisinin 10 maddelik ihanet metnini okumasını Davutoğlu ne çabuk aklından çıkarmıştır? Pazarlıkları, Kandil-Oslo-İmralı üçgenindeki ihanet müzakerelerini nasıl da görmezden gelmiştir? Başbakan, dün AKP'nin milletin ta kendisi olduğunu iddia etmektedir. AKP millet değil, PKK'nın suç ortağıdır. AKP millet değil, HDP'nin iktidardaki ikizidir. AKP millet değil, Türk düşmanlarının liman ve sığınağıdır. Bizim yürüyüşümüz, teslimiyetçi, tavizkâr ve kişiliksiz yönetime karşı haysiyetin, milliyetçi şuurun yürüyüşüdür. Başından beri ısrarla açılım denen yıkımın; çözüm denilen çözülmenin, 'küresel proje' olduğunu söyledik. 'Türkiye'yi hazmedemeyen çevrelerin dayatmasıdır' dedik. Milli varlığın tehlikeye atıldığını uyardık. Milli birliğimizin kurban verilmeye çalışıldığını ifade ettik. Çatışma ve bölünmeyi davet edeceğini vurguladık. İmralı canisinin muhatap alınmasının felaket olacağını sürekli hatırlattık. Gidişatın, kutuplaşma oluşturacağını haber verdik. Bu gidişin yıkım olacağını, her zemin ve ortam kullanılarak defalarca ve ayrıntıları ile anlattık. Ve bunların hepsi doğru çıktı, her tespitimizde haklı çıktık. Davutoğlu HDP-PKK'yla kırdığı cevizleri, yediği herzeleri derhal açıklamalıdır. PKK'dan yediği golleri anlatmalıdır. HDP'ye verdiği vaat ve sözleri, başkanlık karşılığı gözden çıkardıklarını sıralamalıdır." diye konuştu.

"AFFETMEYİNİZ"

İktidarın vatandaşların alın terini kaçak ve karanlık saraya gömdüğünü kaydeden Bahçeli, "Affetmeyiniz. Sizlerden çalıp villaya yığdılar, havuzculara peşkeş çektiler, affetmeyiniz. Sizlerin emeğini lüks uçaklara, helikopterlere, otomobillere harcadılar, affetmeyiniz. Sizlere çözüm dediler, çözülme için PKK'ya söz verdiler, affetmeyiniz. İmralı canisiyle pazarlık yapıp Türkiye'yi yeni anayasayla bölme konusunda mutabakat sağladılar, affetmeyiniz. 12 yıl 6 ay 4 günlük hezimet ve hüsran tablosunu unutmayınız. 12 yıl 6 ay 4 günlük kayıp ve yıkımı unutmayınız. 12 yıl 6 ay 4 günlük rezalet ve zilleti unutmayınız. Unutmadığınız ne varsa, 7 Haziran'da sandığa gittiğinizde aklınıza getirip AKP'nin kalbine demokratik hançeri indiriniz. Hırsıza, arsıza, namussuza, yağmacıya, düzenbaza, istismarcıya, işbirlikçiye, soyguncuya, israfa karşı bizimle yürü Kütahya. Birlikte atacağımız her adım; daha mutlu ve huzurlu bir Türkiye'ye doğru yol alıştır. Daha müreffeh, daha zengin, daha kaygısız bir hayata yöneliştir. AKP'ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır. AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye'yi enkaza çevirmiştir. AKP'ye destek veren kardeşim; ülken için, milletin için, vatanın için, geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur. CHP'ye oy veren vatandaşlarım, çağrım sizleredir; bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, tercihini henüz yapmamış kardeşim; boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanında." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Bahçeli, alanda bulunanlara karanfil attı.

Editör: TE Bilisim