Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının siyasi iktidarın yandaşı olduğunu söyledi.

Osmaniye Belediyesi'nin temel atma ve toplu açılış törenine katıldıktan sonra MHP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen akşam yemeğinde konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bugün Türkiye’nin medyası ve basını siyasi iktidarın yandaşı niteliğinde hizmet sunuyor. Bir başka ifade ile siyasi iktidarın bütün faaliyetlerinin en olumlu şekilde topluma anlatmakla görevli medya kurumları haline dönüşmüş durumda.” dedi.

Osmaniye’de bulunan bazı sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin de davet edildiği yemekli toplantıda Akil İnsanlar heyetini eleştiren Bahçeli, “Bir kardeşimiz var milli futbolcu. Milli takımda büyük hizmetler etmiş. Galatasaray’ı şampiyonlar şampiyonu yapmak için alın teri dökmüş bir kişiyi Arnavut olduğunu bileniniz var mıydı? Kendisine soranınız var mıydı? Şimdi kalkmış Hakan Şükür Beyefendi, ‘ben Arnavut’um‘ diyor. Güya 36’dan bir tanesinin de kendisinin olduğunu, bu ayrıcalığın da Recep Tayyip Erdoğan’ın tezine göre ona yardımcı olmayı düşünüyor. Şu gaflete bakın. Kendisine yandaşlık yapan beslemeleri toplamış. Güya sözcüsü, köşe yazarı, güya anlatıcısı bilim insanı veya topluma bu yanlışları kabul ettirecek sesi güzel insanlar, artistler vesaire.” şeklinde konuştu.

Başbakan’ın Dolmabahçe sarayında Akil İnsanlar heyeti ile yaptığı toplantıyı da eleştiren Bahçeli, “Topluyor Dolmabahçe Sarayı’na, bugün ifade ettim, diyor ki ‘aramızda Tatar Ramazan filmi ile gönülleri kat eden, şu cümleyi söyleyen birisi de var’ diyor. Tatar Ramazan bir hayali film, eğer Türkiye’de bir hayal filmi tekrar çevirmek istiyorsan onu oynayan Kadir İnanır’dan başkasını da bulmazsın zaten. Bir tanesi var hanımefendi. Türk sinemasının 5 sultanından birisi. Herkes saygı duyuyor. Filmlerini zevkle seyretmiş. Susuz yaz filmi ile Türkiye’ye Berlin’de ödül kazandırmış. Bu hanımefendiyi sinema sahasındaki başarısından istismar ederek topluma takdim ediyor. Yani Hülya Koçyiğit hanımefendinin Türk sinemasındaki kazanımlarını nereye ne şekilde söz vermişsen bir ihanete nasıl alet edersin. İçlerinde bir tanesi var sesi güzel, besteleri güzel. Osmaniye’ye de geldi. Sayın Orhan Bey, çok güzel bestelerin var. Bir teselli ver'i her halde Recep Tayyip Erdoğan için söyleyip çalacaksın.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye iyi yönetilmiyor. AKP Türkiye’yi kime ne söz vermişse oraya sürüklüyor. AKP’den kurtulmanın zamanı gelmiştir. Nasıl kurtulacağız. 30 Martta. 30 Martta AKP yüzde 51’lik oyunu aşağıya doğru çekmelidir. Ve o oy düşüşü AKP’yi ya düşündürecek ya da çözdürecek. İkisi de ülkemiz için faydalıdır. Düşünüp kendisine gelirse ülkem için faydalıdır. AKP için faydalıdır. Ama düşünüp kendine gelmiyorsa, o zaman çözülüp kendine gelecek ki bu da Türk siyasi hayatından AKP'nin yok olması demektir. CHP ise kararsız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ya kredi veriyor veyahut sessiz kalıyor. Kredi verişi de sakat, sessiz kalması da sakat.”

Demokratik açılım sürecinin 'zırva' olduğunu öne süren Bahçeli, “Bütün mesele 1 Ağustos Demokratik Açılım zırvası. Bu zırvanın özü ne? PKK’nın siyasallaştırılması. Bu zırvanın özü ne? Siyasallaşmış bir PKK’nın bütün amaçlarına ulaşabilecek bir stratejinin ortaya konulması. Bu stratejiyi ortaya koyan kim? İmralı canisi. Ona bu stratejiyi koyduran kim? Okyanus ötesi.” dedi.

Editör: TE Bilisim