Yerel seçimler öncesinde Türk milletine uyarılar!.. Yerel seçimler öncesinde Türk milletine uyarılar!..
 Devlet Bahçeli, 2019 milletvekilliği seçimleri için ‘cumhur ittifakı’ adı altında bir modeli ortaya atmıştı. Modele göre iki ayrı partinin amblemi oy pusulasına ortak yazılıyor ve milletvekilleri aynı listede aday gösterilebiliyor.  Bahçeli partililere “Bunun bir sırrı var bekleyin” demişti.

Habertürk’ten Saliha Çolak’ın haberine göre
 Bahçeli “İttifakın sırrı nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Anayasa değişikliği sonrası evet-hayır şeklinde bloklaşma oldu. Önümüzdeki seçimlerde böyle olacaksa yasal zemine bağlanması lazım. CHP, HDP ve İP bir araya gelip ittifak oluşturacaksa bu ittifakı resmi yapsınlar. Diğer partiler de ittifak zemini bulsun. Ama sır nedir? Eğer bir ittifakta uzlaşma sağlanırsa bu milletvekilliğinden çıkar, cumhur ittifakı olarak cumhurbaşkanlığı seçimine de sirayet edebilir.”


Bunun üzerine Bahçeli’ye “Cumhurbaşkanı adayı ortak mı olacak?” diye sorulunca şöyle dedi:


“Kimin cumhurbaşkanı olacağı sonraki aşama. Tutarlı bir sistemi önerirken, ‘Kim olacak?’ sorusuna cevap arayan bir hale sokarsanız ne ittifak kalır, ne de cumhurbaşkanı adayı. Sırrın‘s’sini de söylüyorum. ‘Cumhur ittifakı olursa cumhurbaşkanlığı seçimi olur, buradaki ittifak orada da devam eder’ diyoruz. Anlayan anlar, anlamayana ne yapacağız.”

(Kaynak: Habertürk, Haber3Hilal)




Editör: TE Bilisim