MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geleneksel hale getirdiği yıllık kahvaltılı basın toplantısına başladığı sabah saatlerinde gözler Silivri'deydi.

Yıllardır devam eden ve sürekli tartışmalara neden olan Ergenekon davasında savcılık makamı esas hakkındaki mütalaasını açıklayacaktı. Ayrıca Silivri'deki mahkeme önünde kalabalık bir topluluk protesto gösterisi yapıyordu.

Kahvaltı boyunca hem MHP lideri Bahçeli'nin hem de basın toplantısına katılan gazetecilerin bir kulağı da Silivri'deydi.

"Adaletsizlik olmasın"

Ergenekon davasında esas hakkında mütalaanın okunacağı oturumla aynı güne denk gelince Bahçeli'ye MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ı anımsatarak bu davayla ilgili beklentisini ilk soru olarak yönelttik. Yanıtı şu oldu:

"İsmini her zaman yadırgadığımız bu dava süreci sona doğru yaklaştı. 4 yıl 1 ay 23 gün sürdü. Mahkemedeki delillerin ne kadar gerçekçi olduğu kamuoyunun cevap beklediği konulardır. Acaba bu savcıların mütalaasında ne kadar açıklık kazanacaktır? Temennimiz mahkeme heyetinin en adil ve kamuoyunu tatmin edici bir karar vermesi ve adaletsizliğe hükmeden bir yanlışlık olmamasıdır."

"Yanlış yay gibidir"

Bahçeli'ye, hükümeti sert söylemlerle eleştirdiği, ancak önemli konularda destek olduğu MHP'nin iktidarın bir çeşit gizli ortağı gibi davrandığı eleştirileri de soruldu. Bahçeli, bu soruya şu benzetmeyle yanıt verdi:
"Bu eleştiriler haksızdır, partinin kimliğine saygısızlıktır. MHP, 43 yıllık geçmişiyle şerefli bir yeri olan siyasi partidir. MHP doğru bildiği, milletimiz için hayırlı gördüğü konularda iktidara destek verir, yardımcı olur. Yanlışlıklar görünce de uyarır. Muhalefet, her şeye itiraz etmek değildir. MHP, doğruyu nerede buluyorsa odur. Doğru ok gibidir hedefe varır; yanlış yay gibidir her zaman elde kalır."

"İşte o benim"

MHP lideri Bahçeli, dün esprili bir günündeydi.

Kahvaltı öncesinde her zaman olduğu gibi sohbet, sigarayı bırakmasından açılınca içinden geçen bir düşünceyi şöyle paylaştı:

"Tabii hala ara sıra sigarayı hatırlıyorum. Sağlık Bakanlığı'nın sigarayı bırakma afişleri var caddelerde. Birinde bir vatandaş diyor ki, '40 yıl içtim, şimdi bıraktım'. Bu afişi görünce içimden, bunda bir eksiklik var diyorum, içimden gidip o afişe, 'işte o benim' diye yazmak geliyor."

"1923 ve 2023'e tescil"

Bahçeli'nin espriyle anlattığı bir diğer konu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la aralarında tartışma konusu olan 1923 ve 2023 yıllarıydı.

Bahçeli, 1923 ve 2023'ü trafiğe tescil ettirmişti. Öyküyü, soru üzerine gülerek şöyle anlattı:

"1923'ü milliyetçi hareketin başlangıcı olarak görüyoruz. Kuvay-ı Milliye anlamında. 2023 hedeflerini de 100. yıl olarak çok önce telaffuz ettik. Bu tarihlere sahip çıkıyoruz. Tabii Meclis'te 51 milletvekiliyle ne yapabiliriz? Biz, bu tarihler için araba plakası aldık. Tabii plakaları evde tutacak halimiz yok. Şöyle ucuz iki araba nasıl buluruz dedik? İki tane külüstür Mercedes aldık. Birinin plakası 06 DB 1923, diğerininki de 06 DB 2023 oldu. Böylece tarihleri tescil ettirdik."

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

Fikret BİLA/ Milliyet

Editör: TE Bilisim