Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in, “Devlet Bahçeli’nin evladı yoktur, evlat acısını bilmez?” şeklindeki sözlerine MHP’den tepki sert oldu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Bu lafı kullanan kişi siyasetin Ebu Cehil’idir.” dedi.

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, “Bir savcı çıkıp, ‘siz niye Türkiye’ye barış getirmeye çalışıyorsunuz?’ diyerek hesap mı soracak. Bu suç ise ben bu suçu işliyorum.” şeklindeki sözlerinin hakim ve savcılara tehdit anlamı taşıdığını söyledi. Adalet Bakanı Ergin’in savcıları tehdit ederek PKK’ya güvence verdiğini ileri süren Vural, “Hukuku ayaklar altına, PKK’yı başlarının üstüne almışlardır.” diye konuştu.

    Adalet Bakanı’nın suç işlediğini itiraf ettiğini belirten Ergin, “Adalet ve yargı, PKK silahının ucunda, mayınların içine konmuştur. Bu yönüyle bakıldığında Adalet Bakanı, PKK’ya ve bölücülere mesaj vererek açlık grevindeki gibi şantaja boyun eğmiştir. Adalet de hukuk da PKK’ya teslim edilmiştir. Yargıyı, cumhuriyet savcıların tehdit ettiler. Bugün gelinen noktada cumhuriyet savcılarını ‘yüreğiniz yetiyorsa, sıkıyorsa’ gelin yapın şeklinde tehditten başka bir anlam taşımıyor bu ifadeler. Bu tavır, ‘bundan sonra görün daha ne suçlar işleyeceğiz, bu daha başlangıç’ demektir. Bu ülke hukuk tanımayan, suçu teşvik eden, terörü ve terör örgütüne yardım ve yataklık eden bir Adalet Bakanı’nı da gördü. Bu millet kahrolmayacak da kim kahrolacak.” dedi.

    “ÖCALAN’IN YENİDEN YARGILANMASINI BIRAKIN, AFFI İÇİN SÖZ VERDİLER”

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, 4. Yargı Paketi ile terörist başı Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanmasının mümkün olmadığı yönündeki açıklamaları da hatırlatıldı. Öcalan’ın serbest bırakılmak istendiğini kaydeden Ergin, “Bu sürecin sonunda Öcalan’ın yeniden yargılanmasını bırakın, zaten serbest bırakmak için görüşmeler yaptı bunlar, söz verdiler bunlar. Amaç, PKK ve Öcalan’a af getirmektir.” şeklinde konuştu. Geçmişte terörist başının yeniden yargılanması için Meclis’e kanun teklifleri getirildiğini söyleyen Vural, “Terörle mücadele kanunda, diğer kanunlarda değişiklik yaparken, İmralı canisinin yeniden yargılanmasının önünü açacak kanunları getirdiler, imzaladılar ama biz milletimize haykırdık. Geri çekmek zorunda oldular. Şimdi de aynı oyunu oynadıklarını düşünüyorum.” dedi.

    “YÜZÜNÜ ŞEYTAN GÖRSÜN”

    Vural bir soru üzerine, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in, “Devlet Bahçeli’nin evladı yoktur, evlat acısını bilmez?” şeklindeki sözlerini de değerlendirdi. Vural, soruyu yönelten gazeteciye “Hüseyin Çelik dediğimiz bu ‘şeytanla görüşürüm’ diyen, PKK sözcüsü mü bu, BDP sözcüsü mü? Kimdi o? Sorunuzu alabilir miyim tekrar, PKK sözcüsü mü?” diye sordu. Gazetecinin, “Genel Kurul’da karşılaşmıyor musunuz?” sözleri üzerine Vural, şunları dile getirdi: “Yüzünü şeytan görsün. Çünkü o şeytanla görüşürüm diyenlerden. Siyasetin bu kadar seviye kaybetmesine büyük katkılar sağlayan bir kişi. Muhafazakar –demokrat partinin sözcüsü değil, PKK ve BDP’nin sözcüsü olmayı hak etti. Çünkü şeytanla bile görüşmeyi başarabilen nadir insanlardan biri. Bu lafı kullanan kişi siyasetin Ebu Cehil’idir. Şeytanla bile görüşürüm diyenlerden bu sözlerin çıkması şaşırtıcı değildir. Sevgi ve acıyı kan bağı ile tanımlamak ırkçı ve gayri insani bir anlayışın tezahürüdür. Bu anlayışı Peygamber efendimiz ayaklarının altına almıştır… İblis ulağı Hüseyin Çelik bilmelidir ki senin Genel Başkanın avare avare belediye sporda top koştururken senin gibi fitneciler o günlerde saklandıkları deliklerinden sokağa çıkmazken, Sayın Bahçeli’nin evladı gibi, kardeşi gibi sevdiği arkadaşı, omuz omuza mücadele verdiği kardeşlerinden, evlatlarından bildiği 5 bin dava arkadaşı vatan millet bayrak için şehit düşmüş, idam sehpalarında can vermiştir… Bu hareket 44 yıllık mücadelesinde şahadet şerbetini içerken sizin gibi samanlıklarda saklananlar bu acılardan bihaber olanlardır. Siz ancak PKK’lılara, bölücülere ağlar, Müslüman Irak’ı işgal eden Amerikan evlatlarının sağ sağlim evlerine dönmeleri için duacı olur, onların acısını yaşarsınız. Size vatan evlatları için ağlamak nasip olmadı, olmayacak… Çocuk sahibi olup olmamak nasip ve Allah’ın takdiridir. Allah evlat nasip ederse de hayırlısını versin. Vatan ve millet sevgisi ile dolu evlat versin yoksa iblislerle, şeytanlarla görüşüp milletin maddi ve manevi değerlerine saldıran birlikte azabı, ayrılıkta rahmeti tavsiye edenlerden olmasın. Böyle bir evlat olmasın. Allah salih evlatlar ihsan etsin.”

Editör: TE Bilisim