Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran seçim mitingi için geldiği İzmir Gündoğdu Meydanı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Türkiye'nin bugüne kadar birçok Cumhurbaşkanı ve Başbakan gördüğünü ancak, Recep Tayyip Erdoğan gibisini görmediğini, Başbakan Davutoğlu gibi Başbakana ise hiç şahit olmadığını belirten Bahçeli, "Biri diktatörlük heveslisidir. Saray, şaşaa, israf, lale devri peşindedir. Hafız Esad neyse saraydaki odur. Saddam neyse saraydaki aynısıdır." dedi.

MHP'nin İzmir mitingi öncesinde milletvekili adayları platforma çıkarak partilileri selamladı. Manisa'da gerçekleştirdiği mitingin ardından İzmir'e gelen Bahçeli, partililer tarafından, 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganlarıyla karşılandı. Bahçeli, meydanı dolduran İzmirlileri, "İzmir yine destan yazıyor. Yine Gündoğdu Meydanı’nda milli vicdanlar heyecan dalgası altında Türkiye’ye sahip çıkıyor. Allah sizleri nazardan saklasın. Güzel İzmir, onurlu İzmir, dik duruşlu İzmir, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak seçimlere 30 gün kala İzmir’de bulunmak, mahşeri kalabalığa hitap etmek şahsım adına gurur vericidir." sözleriyle selamladı.

İzmir'in sesi, nefesi, mesajı olacaklarını belirten Bahçeli, karanlığı sonlandırmak, Mustafa Kemal’e ayyaş diyen ahlaksızlara, Türkiye Cumhuriyet’ini temellerinden sarsmak için hazırlık ve plan yapan arsızlara karşı, 'Bizimle yürü İzmir' çağrısı yaptı. Türkiye’yi lider ülke hedefine ulaştırmak için destek isteyen MHP lideri Bahçeli, "Milliyetçi Hareket’in tek başına iktidar olması için İzmir’den uzanacak el bekliyoruz. Cumhuriyet’i korumak için destek vermenizi talep ediyoruz. Bizimle Yürü İzmirli kardeşim. Bölünmeye karşı duran, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili kaygısı olan, ekonomik sorunların bitmesini isteyen, iş ve aş arayışına odaklanan her insanımızın yanında olacağız. Dün kutlu ecdadımız işgalcileri nasıl defettiyse, inanıyorum ki bunun tekrarı 7 Haziran’da aynısıyla sandıkta tecelli edecektir." dedi.

'TÜRKİYE’NİN KARŞISINDA KİMLER VARSA AKP’NİN HİZASINDADIR'

Türk milletine tahakküm kurmak isteyen çevrelerin devrede olduğunu, yurdu parçalama amacı güden zalimlerin hazır beklediğini, bölünmeyi projelendiren hainler kudurmuş gibi olduğunu belirten Bahçeli, "Cumhuriyeti yıkmak için teyakkuz halinde olan iç ve dış odaklar her zamankinden daha da hırslıdır. Sorgulanan milletimizdir. Soruşturmaya tabi tutulan kimliğimizdir. Kimliksizler işbaşındadır. Köksüzler koltuk sahibidir. Teslimiyetçiler terfi ve mevki elde etmiştir. Türkiye’nin karşısında kimler varsa AKP’nin hizasındadır. İzmir’e gavur diyen alçaklar AKP’nin içinde yuvalanmıştır. Türklüğü dışlayan, horlayan ve hakir gören milliyetsizler AKP’ye demirlemiştir. Yunan işgali nasıl zarar verdiyse, Ermeni çeteleri nasıl bir şiddet ve kötülük yaptıysa, bir benzerini AKP sağlamıştır." diye konuştu.

'RÜŞVET KASALARA GİRDİKÇE AHLAK KALPLERİNDEN ÇIKMIŞ'

AK Parti'nin 13 yıldır sözde soykırım lobisine ümit aşıladığını, teröristlere umut vaat ettiğini, Türküm demekten gocunanlara zeytin dalı uzattığını belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli şu sözlerle devam etti: "Türkiye bugüne kadar birçok Cumhurbaşkanı gördü, birçok Başbakan görmüştür. Ama Recep Tayyip Erdoğan gibisini görmemiştir. Davutoğlu gibi Başbakana ise hiç şahit olmamıştır. Biri diktatörlük heveslisidir. Saray, şaşaa, israf, lale devri peşindedir. Hafız Esad neyse saraydaki odur. Saddam neyse saraydaki aynısıdır. Eleştirdiği Mısırlı despot Sisi’nin rol arkadaşı olmayı benimsemiştir. Büyük Ortadoğu Projesinin küresel taşeronluğuna talip olmuştur. Yıllar önce bir lokma bir hırka diyerek yola çıkanlar, yoldan çıkmıştır. Bunların haram para ceplerine girdikçe namus vicdanlarından çıkmış. Rüşvet kasalara girdikçe ahlak kalplerinden çıkmış. Haram lokma kursaklarından geçtikçe, helal hanelerinden uzaklaşmıştır. AKP’ye bakınız, AKP’yi iyi tanıyınız, AKP’yi ve başındaki zevatın niyetlerini iyi belleyiniz. Haramzadeler, rüşvetçiler, yandaşlar el ele vermişlerdir. Utanmazlar, yüzü kızarmazlar, ar-haya tanımazlar bir araya gelmişlerdir. Yemişler, yedirmişler, çalmışlar, çaldırmışlardır. Recep Tayyip Erdoğan’ın devr-i saltanatının rezaletleri bunlardır. Her şey milletin gözü önündedir, her şeye millet şahittir."

'KAĞITTAN BİLE KAYIĞI OLMAYAN EVLATLARIN GEMİLERDEN OLUŞAN FİLOLAR'

17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan ayakkabı kutularını da hatırlatan Bahçeli, "Ayakkabı kutularında haram paralar. Vakıf denilen karanlıklarda kirli hesaplar. Yandaşlara aktarılan ihaleler. Kağıttan bile kayığı olmayan evlatların gemilerden oluşan filoları. Bir de bütün bu harama ve rezilliğe gözünü yuman ve ortak olanların yandaş kalemleri, havuzcu destekçileri, kiralık adamları tümüyle meydandadır." diye konuştu.

'PKK İLE MÜZAKERE YAPAN, ŞIKIŞINCA PKK'YA TERÖRİST DİYEN YİNE O'

MHP lideri Bahçeli, İzmir'de, "Ermeni’yle yıllardır masaya oturan o, sıkışınca Ermeni’ye kafa tutuyormuş gibi görünen de yine odur. PKK ile müzakere yapan o, sıkışınca PKK’ya terörist diyen de yine odur. İmralı canisine sayın diyerek kutsayan o, bunlar terörist diyerek yiğitlik taslayan da yine odur. İsrail ile ilişkileri hala sürdüren o, sıkışınca İsrail’e meydan okuyor gibi görünen de yine odur. Yıllardır el ele ihale şebekeleriyle devleti yağmalatan o, sonra haktan-haramdan bahsederek Müslümanı Allah ile aldatmaya çalışan yine odur. Avrupa’ya övgüler düzen o, işine gelmeyince Avrupa’yı eleştiren yine odur. Esat ailesiyle sarmaş dolaş olan, kucak kucağa gezen o; ama aramız açılınca Suriye’nin baş düşmanı olan yine odur. 12 yıl bir ve beraber olduklarıyla kardeşlik hukukunda buluşan o; rüşvet yerken yakalanınca can dostunu paralel safsatayla suçlayan da odur. Bu kişiyi siz tanıyorsunuz, iyi biliyorsunuz." diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır sözlerle yüklenmeye devam etti.

'ÇALAN MISIN, ÇALDIRAN MI?'

İzmirli iş ve aş derdindeyken, geçim ve hayat mücadelesi verirken Erdoğan'ın 1 trilyon 370 milyar liraya kaçak ve karanlık saray yaptırdığını da ifade eden Bahçeli, "Milletimizle oynama. Çık ve cevap ver. Kimsin onu söyle, bu saydıklarımdan hangisi sensin, onu anlat. Hırsız mısın, polis mi? Darbeci misin, darbeye maruz kalan mı? Avukat mısın, savcı mı? Arsız mısın, arlı mı? Mağlup musun, galip mi? Mağdur musun, muzaffer mi? Ahlaksız mısın, ahlaklı mı? Paralel misin, parabol mü? Çalan mısın, çaldıran mı? Kanan mısın kandıran mı?" diye sordu.

Bu soruların cevabının son iki yılda netleştiğini de belirten Bahçeli, herkesin kimin ne olduğunu gördüğünü, İzmirlinin gerçeklerin farkına vardığını söyledi.
(sürecek)

Editör: TE Bilisim