31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlama ile ilgili, “Patlayıcılarla doldurulmuş araç muhaliflerin gözcülüğü, müsamahası, değilse bile bilgisi altında Cilvegözü'ne kadar gelebilmiştir. Yani Başbakan ve hükümetinin destek verip, geniş imkânlar sunduğu muhalif gruplar Türkiye’ye minnet gösterini bombayla yapmış ve teşekkürü bu şekilde etmişlerdir.” iddiasında bulundu.

        Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

        Cilvegözü'nün karşısındaki Suriye gümrük kapısının kontrol ve denetiminin, Suriye devletinde olmadığını vurgulayan Bahçeli, "Bu kapı bir süredir değişik muhalif grupların elinde ve gözetimindedir. Kısaca ifade etmek lazım gelirse, bomba yüklü araç muhaliflerin hâkimiyetinde bulunan sınır kapısını geçerek Cilvegözü’ne ulaşmıştır.” dedi.

        Aracın muhaliflerin elindeki sınır kapısından itibaren çok sayıda kontrol noktasından geçerek sınıra ulaştığını savunan Bahçeli, “Bu şartlar altında şu sonuca varabiliriz ki, patlayıcılarla doldurulmuş araç muhaliflerin gözcülüğü, müsamahası, değilse bile bilgisi altında Cilvegözü'ne kadar gelebilmiştir. Yani Başbakan ve hükümetinin destek verip, geniş imkânlar sunduğu muhalif gruplar Türkiye’ye minnet gösterini bombayla yapmış ve teşekkürü bu şekilde etmişlerdir. Bu tam anlamıyla hamlıkla, saflıkla, milli gerçeklere uzaklıkla, düşkünlükle, çaresizlikle hatları çizilmiş hayalperest ve sıfırlanmış dış politika aymazlığının ortaya çıkardığı bir durumdur.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim