Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zor ve sıkıntılı günlerde şiddet ve düşmanlığın teşvik edildiği, bölücülüğün ve fitnenin yaygınlaştırıldığı bugünlerde, Hz. Mevlana’nın ‘öfkede ölü gibi, müsamahada deniz gibi ol’ tavsiyesine çok ihtiyaç olduğunu belirterek, “Olduğu gibi görünmeyenlerin ya da göründüğü gibi olmayanların aziz büyüğümüzün manevi terbiyesinden alması ve öğrenmesi gereken çok şeyler olduğu da tartışma götürmez bir gerçektir.” dedi.

Hz. Mevlana’nın vuslatının 741. yılı nedeniyle mesaj yayımlayan Devlet Bahçeli, Hz. Mevlana’nın Anadolu’nun kutlu bağrından insanlığa kollarını uzatan, evrensel mesajlarını ulaştıran devasa hidayet ve hikmet çınarı olduğuna işaret ederek, “Vuslatının üzerinden yaklaşık yedi uzun asır geçmesine rağmen gönüllerde kor gibi yanmakta, kalplerin sultanı unvanıyla ruh dünyamızda yaşamaktadır. Hz. Mevlana, barış ve kardeşlik harcı, aşk ve sevgi kılavuzudur. Onda umutsuzluk yoktur, yeise kapılmak görülmemiştir, bezginlik ve yılgınlık kapısından içeri girememiştir.” ifadelerini kullandı.

“AZİZ MİLLETİMİZİN MANA KUTUPLARINDAN BİRİSİ OLMUŞTUR”

MHP lideri Bahçeli, Mesnevi’nin bir umman, hürmet ve hayranlıkla anılan şahsı ezelden ebediyete kanatlanan iman kervanı, hakikat yolu olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Hz. Mevlana, son yurdumuzu güneş gibi ısıtarak aziz milletimizin mana kutuplarından birisi olmuştur. İlahi aşk ve adanmışlıkla gönüllere girmiş, hoşgörü ve merhametiyle insanlığa şifa ve ümit aşılamıştır. Hz. Mevlana ayrımcılığa kapalı durmuş, bozgunculuğa sırtını dönmüş, kalp kıran kötü söz ve zanlara uzak kalmıştır. Onun çağrısı kavuşmaya ve kucaklaşmayadır. Onun daveti aşkla buluşmaya ve imanla halden hale girmeyedir. Hz. Mevlana hem bir mütefekkir, hem de alim ve gönül eridir. Şayet Konya bir aşıklar tekkesi olmuşsa, sevgi ve muhabbet çeşmesi haline gelmişse bunun gerisindeki asalet en başta Mevlana Celaleddin-i Rumi'dir. Şemsi Tebrizi’den Sadrettin Konevi’ye; Muhyiddin İbn Arabi’den Sultan Veled’e kadar nice büyüklerimiz, nice ilim ve irfan ehlimiz vatan topraklarını sevgiyle sulamış, bağlılıkla yoğurmuş ve milletimize nurlu bir istikamet çizmiştir.”

“HZ. MEVLANA YAPAY ENGELLERİ KALDIRMIŞ, SOĞUKLUK VE MESAFELERİ GİDERMİŞTİR”

“Hz. Mevlana ‘gel, yine gel, ne olursan ol yine gel’ diyerek yapay engelleri kaldırmış, soğukluk ve mesafeleri gidermiştir.” vurgusu yapan Bahçeli, bu özlü ve özgüven telkin eden mübarek mirasın milletin en önemli kaynaştırıcı cevheri olarak yüzyıllardır geleceği aydınlattığına dikkat çekti. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Hz. Mevlana’nın güzelliğin sembolü, faziletin yurdu, özlem ve cömertliğin zirvesi olduğunu belirterek, “Hamdım, piştim, yandım” kelimelerine ömrünü sığdırıp, anlamasını ve özümsemesini bildikten sonra herkese muazzam bir şuur emanet ettiğini kaydetti.

“OLDUĞU GİBİ GÖRÜNMEYENLERİN YA DA GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ OLMAYANLARIN”

Bahçeli, mesajında, “Şu günkü zor ve sıkıntılı günlerimizde; şiddet ve düşmanlığın teşvik edildiği, bölücülüğün ve fitnenin yaygınlaştırıldığı bugünlerde, Hz. Mevlana’nın ‘öfkede ölü gibi, müsamahada deniz gibi ol’ tavsiyesine çok ihtiyacımız vardır. Olduğu gibi görünmeyenlerin ya da göründüğü gibi olmayanların aziz büyüğümüzün manevi terbiyesinden alması ve öğrenmesi gereken çok şeyler olduğu da tartışma götürmez bir gerçektir.” cümlesine de işaret etti. Bahçeli, vuslatının 741. senesinde Hz. Mevlana’yı saygı ve minnetle andı, ebediyete irtihalini düğünü olarak gören bu yüksek ahlakı rahmetle, duayla yad etti.


Editör: TE Bilisim