Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan ile ilgili basında çıkan haberleri değerlendirerek, “Kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın tabutuna sarılıp haklı ve meşru tepkisini gösterirken, insanlıklarını kaybetmiş saray yönlendirmeli AK troller iftira yarışına girmişlerdir. Erdoğan, Trabzon’da şehit tabutuna elini koyup ‘Ne mutlu şehit analarına’ nutkunu yüzü kızarmadan atarken mesele olmamıştır da, kardeş acısıyla gözyaşlarına boğulan bir Yarbayımız şerefsizlerin gözüne batmıştır.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İl Başkanları Toplantısı sonrası, MHP Genel Merkezi’nde gündeme ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Bahçeli, her aklı başında insanın Türkiye’nin kötü ve karanlık günlerden geçtiğini bariz olarak gördüğünü söyleyen Bahçeli, Türkiye’nin nefes almakta zorlandığını kaydetti. Bahçeli, “Demokrasi tökezlerken, milli irade kundaklanmaktadır. Bölücü terör örgütünün hain ve alçak eylemleri ülkemizi kana bulamaktadır. Türk milleti yaslıdır ve şehitlerine ağlamaktadır. Kırılan kardeşliğimizdir. Kanayan huzurumuzdur. Karartılan geleceğimizdir. Kurban seçilen varlığımız, birliğimiz ve esenliğimizdir. Şu talihsizliğe bakınız ki, böylesi bir dönemde ülkemiz yeniden bir seçim atmosferine girmiştir.” ifadelerini kullandı.

Seçim güvenliğinin temini şaibeli ve şüpheliyken milletin önüne tekrar sandık koyulması çok sakıncalı olduğunu savunan Bahçeli, “Görünen gerçek odur ki, Türkiye namlunun ucunda seçim yapacaktır. Buna rağmen Recep Tayyip Erdoğan’ın arzu ve emeli nihayetinde gerçekleşmiş ve 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimlerinin yenilenmesi dün itibariyle kararlaştırılmıştır.” diye konuştu.

“HER FIRSATTA KOALİSYONU KÖTÜLEMİŞ, UZLAŞMANIN ÖNÜNE GEÇMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25. Dönem Milletvekili Seçim sonuçlarını hiçbir zaman hazmedemediğini, kabullenemediğini söyleyen Bahçeli, “Her fırsatta koalisyonu kötülemiş, uzlaşmanın önüne geçmiştir. Her zemin ve ortamda siyasi partilere parmak sallamış, tekrar seçim hatırlatması yapmıştır. 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçiminin yenilenmesinin yegane sorumlusu, asıl suçlusu öncelikle Recep Tayyip Erdoğan’dır. Erdoğan hükümet kurulmasının önüne adeta etten duvar örmüştür. Koalisyonu Erdoğan sabote etmiştir. AKP’nin 13 yıla yaklaşan zillet ve rezalet dolu iktidar yıllarının sorgulanmaması için Erdoğan canını dişine takmış, koalisyon teşkilini buna bağlamıştır.” ifadesinde bulundu.

“TÜRK MİLLETİ 32 GÜN BOYUNCA KANDIRILMIŞTIR”

Bahçeli şöyle devam etti: "Erdoğan, AKP’nin tek başına iktidarı kaybetmesi üzerine dünüyle ters düşen bir çizgiye anında savrulmuştur. Çünkü Erdoğan hasbi olmadığı gibi haysiyetli de değildir. Çünkü Erdoğan ailesinden ve şahsından başka hiç kimseyi düşünmemektedir. Maalesef Sayın Davutoğlu da Erdoğan’ın siyasi tasarımına, siyasi kumpasına gönüllü şekilde alet olmuştur. 7 Haziran’ın üzerinden geçen 79 günlük zaman diliminde bir koalisyon hükümeti kurulması mümkün olmamıştır. 9 Temmuz’da görevi alan Davutoğlu bile bile boşa kürek çekmiş ve Türkiye’yi seçim limanına yanaştırmakla hem tembihlenmiş, hem de talimatlandırılmıştır. CHP’yle süren 32 günlük görüşme trafiği ve sonuçsuz istikşafi toplantılar koalisyon müzakerelerine bir türlü geçememiştir. Dahası Davutoğlu, CHP’ye koalisyon hükümeti kurma teklifini dahi götürmemiştir. Türkiye tam 32 gün oyalanmıştır. Türk milleti 32 gün boyunca kandırılmıştır.”

“KARDEŞ ACISIYLA GÖZYAŞLARINA BOĞULAN BİR YARBAYIMIZ ŞEREFSİZLERİN GÖZÜNE BATMIŞTIR”

‘Yarbay Mehmet Alkan Şırnak’ın Beytüşşabab ilçesinde şehit edilen kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın tabutuna sarılıp haklı ve meşru tepkisini gösterirken, insanlıklarını kaybetmiş saray yönlendirmeli AK troller iftira yarışına girmişlerdir’ diyen Bahçeli, “Erdoğan, Trabzon’da şehit tabutuna elini koyup 'Ne mutlu şehit analarına' nutkunu yüzü kızarmadan atarken mesele olmamıştır da, kardeş acısıyla gözyaşlarına boğulan bir Yarbayımız şerefsizlerin gözüne batmıştır. İşte AKP’nin yenilmiş Türkiye’si budur. Şehide kelle diyen ahlaksızlar, süreç ihanetiyle PKK’yı başımıza çıkaran hainler, Oslo’da eyalet yönetimi ve Öcalan’a özgürlük sözü veren siyasi çürümüşler şimdi de şehit yakınlarını hedef almışlardır.” şeklinde konuştu.

“AKP İLE CHP TÜRKİYE’Yİ KANDIRMIŞTIR”

Erken seçim kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “Erdoğan pisliklerin hesabının sorulmaması için Davutoğlu’yla seçim işbirliği yapmış, 78 milyonu buna zorlamıştır. Bunun neresine demokrasi diyeceğiz? Bunun neresine siyasi meşruiyet yorumu getireceğiz? Seçim ve sandık güvenliği tartışılırken, sıkıyönetim şartları vasat bulmuşken sırf iktidar ve koltuk uğruna seçim yenilenmesini hangi şeref, hangi namus, hangi sorumluluk anlayışıyla izah edeceğiz? 13 Temmuz 2015’den 13 Ağustos 2015 tarihine kadar yaklaşık 32 günlük sürede AKP ile CHP 50 saate yakın bir görüşme serisi gerçekleştirmiştir. Ne var ki, partimizin tüm iyi niyetli ve olumlu desteklerine rağmen; AKP ile CHP arasındaki temas ve toplantılar bir koalisyonu doğurmamıştır. AKP ile CHP Türkiye’yi kandırmıştır.

“BİZİM HER ŞEYE KAPALI DURDUĞUMUZU UYDURANLAR İSE YALANCI VE NANKÖRDÜR”

Koalisyon için 4 şart sunduklarını hatırlatan Bahçeli, “AKP işte bu dört şartımıza hayır demiştir. PKK’ya evet diyen AKP, MHP’ye yüzünü dönmüştür. BOP’a, Müslüman katillerine, emperyalizmin kuryelerine eyvallah diyen AKP, MHP’nin milli ve ahlaki taleplerine uzak durmuştur. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün; devamlı bize hayır diyen, koalisyon kurmamak için bin dereden su getiren bir partiyle nasıl ortaklık kuralım, nasıl tamam diyelim? Onursuzca bir hükümet olmaktansa şerefli bir muhalefet görevi doğru değil midir? Bizim hayır dediğimiz ne varsa Türk milletinin hayrınadır. Bizim her şeye kapalı durduğumuzu uyduranlar ise yalancı ve nankördür.” diye devam etti.

“AKP’SİZ VE ERDOĞAN’SIZ BİR TÜRKİYE ÖZLEMEMİZ MEYVESİNİ VERECEKTİR”

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü :”Bugünkü siyasi krizin iç dinamiklerden beslendiği gibi dış uzantıları da vardır. Bir krizle takviye edilmiş çözümsüzlük halini sözde kurtarıcı rolüyle Recep Tayyip Erdoğan’ın aşması temellendirilmiş, bu yolla sistem inkarı ve potansiyel başkanlık propagandası tekrar yeşermiştir. Allah’ın izniyle bu hesap sandıkta un ufak olacaktır. Türk milleti AKP’yi, inanıyorum ki, kenara çekecek, 7 Haziran sonrasının cepheleşme ve anlaşmazlığını bu siyaset pratiğine fatura edecektir. AKP olmazsa, Erdoğan olmaz. AKP olmazsa, Türkiye huzura kavuşur. Bizim AKP’siz ve Erdoğan’sız bir Türkiye özlememiz meyvesini verecektir.”

Editör: TE Bilisim