Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 10 Temmuz’da seçimli olağanüstü büyük kurultay yapacağını, kendisinin de genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin kararını değerlendiren Bahçeli, şunları kaydetti:
"Milliyetçi Hareket Partisi’nin Olağanüstü Tüzük Kurultayına gitmesi için başlatılan hukuki süreç Yargıtay 18’nci Hukuk Dairesi’nin dün verdiği kararla nihayete ermiştir. Partimiz verilen bu karara saygı duyacak ve riayet edecektir. Dosya üzerinde ve tartışmaların gölgesinde çalışan ve vicdanen sorgulanmaya açık yanları çok olan Yargıtay 18’nci Hukuk Dairesi’nin ulaştığı sonuç, Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 8 Nisan 2016’da vermiş olduğu kararın oy birliğiyle onandığını bariz olarak göstermektedir.”

Hukuk son sözü söyledikten sonra olağanüstü büyük kurultayın toplanması hususunda beklentilerin arttığını kaydeden Bahçeli açıklamasına şöyle devam etti: “Milliyetçi Hareket Partisi’nin yıpratılma çabalarının, güçten ve gözden düşürme arayışlarının önüne kesinlikle geçmek zaruri ve kaçınılmaz hal almıştır. Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak, parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli Olağanüstü Büyük Kurultayı toplama kararı aldığımı tekraren belirtmek üstlendiğim görevin bir parçasıdır. Bu kapsamda partimiz, 10 Temmuz 2016 Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda seçimli Olağanüstü Büyük Kurultayı millet ve tarih huzurunda yapacaktır."

Tüzük tadilatı konusundaki talep ve çağrıların etraflıca değerlendirilip gerekli tedbir ve düzenlemelerin doğal mecrasında aşama aşama yerine getirileceğini ifade eden Bahçeli, olağanüstü kurultayda aday olacağını da şu ifadelerle dile getirdi: “Seçimli olağanüstü büyük kurultayda isteyen, dileyen ve şartlara haiz olan herkes Genel Başkanlığa, Merkez Yönetim Kurulu veya Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine aday olabileceklerdir. Demokrasinin kural ve mekanizmaları tümüyle çalıştırılacak, emanetin asıl sahibi Milliyetçi-Ülkücü irade kararını verecek, gereğini yapacaktır. Şunun özellikle bilinmesini isterim ki, kim ya da kimler genel başkanlığa aday olacaksa şahsımla yarışacaktır. Daha önce de ifade ettiğim üzere, asıl mücadele bundan sonra başlayacak, Milliyetçi Hareket Partisi çok yakında gireceği demokratik sınavdan güçlenerek, arınarak, kamburlarından kurtularak çıkacak ve kutlu yoluna emin adımlarla devam edecektir.”
Cihan

Editör: TE Bilisim