Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün gazetelere ilan veren ve 'Saray Dayanışma Platformu' olarak tanımladığı Sivil Dayanışma Platformu(SDP)’nin nifak ve ihanet yuvası, demokrasi düşmanı, kriptolu bir suç şebekesi ve Türkiye karşıtı alçak bir örgüt yapılanması olduğunu söyledi.

'BENZER İLANLARI 4 RÜŞVETÇİ ESKİ BAKANIN YÜCE DİVAN’A GİTME İHTİMALİ ÜZERİNE DE YAYINLANMIŞTI'

Partisinin Gümüşhane’de düzenlediği mitingde konuşan MHP Lideri Bahçeli, “Dün özellikle yandaş gazetelerde Sivil Dayanışma Platformu (SDP) adı altında “Oy ver oyunu boz” çağrısının muhalefeti karalamaya yeltenmiş derin bir komplo olduğunu anlatan Bahçeli, “Bu Sivil Dayanışma Platformu isimli nifak ve ihanet yuvası, benzer ilanları 4 rüşvetçi eski bakanın Yüce Divan’a gitme ihtimali üzerine de yayınlanmıştı. Bir sivil toplum kuruluşu adı altında demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilere tehditvari bir üslupla hakaret etmek bir defa demokrasi düşmanlığıdır. Bu Saray Dayanışma Platformu, dün Türk siyasetine adeta muhtıra vermiş, milli iradeye ket vurmaya kalkışmıştır. Bu kirli platform kimin namına bu açıklamayı yapmıştır? Bu kansız platformun arkasında kimler vardır? Ve bu karanlıktan aydınlığı taşlayan kirli ve sinsi niyetlerin ipleri kimlerin elindedir? Erdoğan bu tezgahın içinde varsa, bu tertip ve tahriki planlamışsa, bunun hesabını asla veremeyecektir. Türkiye’yi batırmaya, tarihsel yürüyüşünü bozmaya ve bölmeye çalışan 17-25 Erdoğan’ın, ağır ve acımasız propaganda mekanizması önce yandaşları öğütecek, arkasında da bumerang gibi kendisine dönecektir. Sivil Dayanışma Platformu kriptolu bir suç şebekesi, Türkiye karşıtı alçak bir örgüt yapılanmasıdır. Sevk ve idaresinin kimler tarafından yapıldığı muamma değildir.” dedi.

'ÇALIŞAN SİZSİNİZ, ÇALAN 17-25 ARALIK ÇETESİDİR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zenginleşip, yandaşların hırsızlık ve soygundan servetlerine servet eklediğini belirten Bahçeli, “Çalışan sizsiniz, çalan 17-25 Aralık çetesidir. Yorulan sizsiniz, saraylarda keyif ve saltanat süren yine bu çete mensuplarıdır. İşsiz kalan siz, yoksul kalan siz, fedakarlık yapan siz; fakat ötelenen, hakir görülen, sorunları önemsenmeyen yine sizlersiniz. Gümüşhane kaybederken, rüşvetçiler kazanmıştır. Gümüşhane zayıflarken, lobiler, faizciler ve rantiyeciler gücüne güç katmıştır.” diye konuştu.

'VATANDAŞ YOKSULLAŞTIKÇA BİRİLERİ ZENGİNLEŞMEKTE'

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bugün Türkiye’de ibret verici bir tablonun bulunduğuna dikkat çekerek, “44 milyon vatandaşımız iki günde bir kap et yemeği yiyememekte. 26 milyon insanımız kendine yeni bir elbise almaktan uzak. 58 milyon insanımız evinde mobilyasını değiştirmekten aciz. 42 milyon insanımız borçlarını ödemekte zorlanmakta. 2014 yılında, 2002’ye göre; kırmızı etin fiyatı yüzde 700, ekmeğin fiyatı yüzde 400, çayın fiyatı yüzde 238, yumurtanın fiyatı yüzde 200 zamlandı. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2002 yılında 380 lira iken, bugün bin 287 liraya çıktı. Kişi başına düşen gelir yıllardır yerinde saymakta, hatta artan dövizden dolayı düşmekte. Dış borç 2002’ye göre yüzde 206 oranında arttı. İthalat 250 milyar dolar sınırına dayandı. Türkiye dünyada enflasyonu en yüksek ilk sekiz ülkeden birisi. İşsizlik felaket sınırındadır, gerçekte yüzde 20’ye adım adım yaklaşmakta. 2002’de Türkiye’de, en zengin yüzde 1’in milli gelirden aldığı pay yüzde 39 iken, bugün bu oran yüzde 54’e çıktı. Vatandaş yoksullaştıkça birileri zenginleşmekte. Son 10 yılda dünyada dolar milyarderi 3 kat artarken, Türkiye’de 10 kat arttı. Eşitsizlik, haksızlık, adaletsizlik ve usulsüzlük had safhada.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim