Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin ithal bir proje olduğunu ifade ederek, Türk milletinin 20 gün sonra bu soyguncu zihniyetten kurtulacağını söyledi.

Bahçeli, seçim mitinglerinde Afyonkarahisar’da halka hitap etti. Bahçeli, 4 bin 581 gündür iktidarda olan AK Parti döneminin 20 gün sonra sona ereceğini belirterek, teslimiyetçi ve soyguncu bir iktidarın nihayet sonuna gelindiğini, AK Parti denen zihniyetten ise geride kavga, taviz, hakaret ve dayatmadan ibaret bir kara dönem kalacağını anlattı.

'AKP'NİN VERDİĞİ TAHRİBATTAN AFYON DA NASİBİNİ ALDI; TIPKI 93 YIL ÖNCE YUNANLILARIN VERDİĞİ GİBİ'

"AKP tahribatından bütün Türkiye gibi elbette Afyonkarahisar da ve üstelik fazlasıyla payına düşeni almıştır. Bu kadar ağır bir hasarı ancak 93 yıl önce kaçarken Karahisar’ı tahrip eden, Karahisarlı’yı katleden Yunanlı verebilmiştir." diyen Bahçeli, "Bugünkü yıkımın şiddetine baktığımızda manzara o yılları çağrıştırmaktadır." ifadesini kullandı.

'AKP'NİN VE CUMHURBAŞKANI'NIN İLKLERİ GARABET VE REZALETTEN İBARETTİR'

"Kaçak siyaset yapan Erdoğan ve onun yörüngesine tutunmuş Davutoğlu’na göre, Türkiye’de, Cumhuriyet tarihinde yapılan hiçbir hizmet yoktur. Ne kadar eser ve hizmet varsa AKP ile olmuştur." diyen Bahçeli, AK Parti'yi şu sözlerle eleştirdi: "Bu hizmetlerin ilkleri de hep AKP ile gerçekleşmiştir. Bunlara göre AKP ilklerin partisidir. Ve bunlar her yerde hep ilkleri yaptıklarını söylemektedirler. Evet, doğrudur; Erdoğan ve Davutoğlu hep ilkleri gerçekleştirmiştir. Siyaset tarihimizde ne kadar garabet ve rezalet varsa ilk kez bunlarla yaşanmıştır. İlk kez bir Cumhurbaşkanı Anayasa’yı delmiştir. İlk kez bir cumhurbaşkanı açıktan siyasi taraf tutmuştur. İlk kez bir cumhurbaşkanı defalarca Anayasa suçu işlemiştir. İlk kez bir cumhurbaşkanı muhalefetle bu kadar kavga etmiş, kindarlığını, tahammülsüzlüğünü ispatlamıştır. İlk kez bir cumhurbaşkanı rejim ve sistemi rafa kaldırmak için hazine imkanlarıyla meydanlara inmiştir. İlk kez bir cumhurbaşkanı Türk milletini kafasında bölmüş, bölücü terör örgütüyle başkanlık pazarlığına oturmuştur."

'CUMHRUBAŞKANI İLK KEZ KAÇAK SARAYINA MİLLETİN RIZKINI SAÇMIŞTIR'

Bahçeli, şöyle devam etti: "İlk kez bir cumhurbaşkanı asgari ücretin artırılması tekliflerine sinirlenmiş, kaçak ve karanlık saraya sizlerin helal rızkını saçmıştır. İlk kez bir cumhurbaşkanı haram yemiş, hıyanete göz kırpmış, rüşvetçileri korumaya almış, kişisel husumet içinde olduklarını kırmızı kitaba tehdit olarak yazdırmıştır. Başbakan için de ilkler vardır ve saymakla bitmeyecektir. İlk kez bir başbakan serok olmuş, doğuda başka, Afyon’da başka konuşmuş, fırıl fırıl dönmüştür. İlk kez bir başbakan kendi makamını ortadan kaldırmak için siyaset meydanlarına çıkmış, itibar ve saygınlığını yıkmıştır. İlk kez bir Başbakan, terbiye ve ıslaha bu kadar muhtaç düşmüştür. İlk kez bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan millilikten bu kadar savrulmuş, ilk defa küresel cinayet projelerinin eteğine tutunmuşlardır. AKP israfta ilk, soygunda ustadır. AKP inkarda ilk, bölücülükte rakipsizdir. AKP terörle pazarlıkta ilk, bebek katiliyle diyalogda eşsizdir. AKP insan onurunu çiğnemede ilk, milli ahlakı köreltmede zirvedir. AKP Türkiye’ye kötülükte marka, Türk düşmanlığında ileri karakoldur. Biz hırsızlar hesap versin, karakola ve adliyeye gitsin diyoruz, onlar sandığa gidelim, millet karar versin diyorlar. Biz çözülmeye kapı açmayın, milleti birbirine düşüreceksiniz diyoruz; onlar güzel şeyler olacak, milli birlik ve kardeşlik canlanacak diyorlar. Biz milleti 36’ya ayırmakla birlik olmaz diyoruz, onlar önce ayırıp sonra birleştireceklerini sanıyorlar. Biz Türklük canımız ve varlığımız diyoruz, onlar Türklükle karşımıza gelmeyin diyorlar. Biz Afyonkarahisarlı işsiz ve yoksul diyoruz; onlar iş beğendiremiyoruz diyerek sizlerle dalga geçiyorlar. İlk defa ekonomi büyürken, işsizlik AKP döneminde artmıştır. İlk defa bir başbakan zam isteyen bir memura, 'İMF’yi ikna edin' demiştir. Toplam borcumuzun 400 milyar doları aşması da bir ilktir. Üretmeyen Türkiye’mizin göstergesi olan ithalatın patlaması da bir ilktir. AKP milletimizin bir kez daha aldanacağını zannetmektedir. Erdoğan ve Davutoğlu, inanç istismarının yeniden maya tutacağını sanmaktadır."

'AKP KURULDUĞU YERDE YIKILACAKTIR'

"Özellikle tarım ve hayvancılığa dayanan Afyonkarahisar giderek yoksullaşmakta, göç vermektedir. Hayvanlarınız artık para etmiyor. Bin bir zahmetle ürettiğiniz et değerini bulmuyor. Erdoğan’ın gözdesi kupon araziler, ayakkabı kutularıdır. Hayvancılık ona göre gereksiz, tarım boş iştir. Nasıl olsa yurtdışından ithal edip karşılayacaktır." iktidarın çiftçiye ve tarıma bakışını şu sözlerle eleştirdi: "Çiftçilik Başbakan’a göre ilkel ve lüzumsuzdur. Patates tarlada 80 kuruş, pazarda, markette ateş pahasıdır. Şuhutlu üzgündür. İthalatçılar, stokçular, komisyoncular el ovuşturmaktadır. Hayvan ithaldir, saman ithaldir, buğday ithaldir, arpa ithaldir. Ve AKP de yabancı bir proje olup ithal edilmiştir. Üreticiyi düşünen yoktur. Sayıları artan Suriyeli sığınmacılar Afyonkarahisar’ın sosyal ve ekonomik dengesini sarsmaktadır. Çiftçilerimiz bankalara çalışmaktadır. Aranızda bu gerçekleri yalanlayacak var mıdır? Pancar üreticisi Afyonlu aç kalmış, Davutoğlu’nun umurunda değildir. Arpa ve buğday çiftçisi Afyonlu sefalete sürüklenmiş, Başbakan’ın aklında yoktur. Afyonkarahisar’da her evde en az bir işsiz vardır. Esnaf can çekişmektedir. Geleceğiniz ipotekli, ödenmemiş senetler peşinizdedir. Kredi kartlarınızın limiti dolmuş, faiz üstüne faiz binmektedir. Durum kötüdür. Bu acı verici gerçeklerin sorumlusu AKP’dir. Bildiğiniz gibi, AKP’nin kuruluş yeri burasıdır. Sürekli Afyon’dan yola çıktık diyerek ahkam kestiler. Ancak AKP’nin kurulduğu Afyonkarahisar yıkıldığı yer de olacaktır."

Editör: TE Bilisim