Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘Yeni anayasada laiklik yer almasın’ sözlerini değerlendirdi. Bahçeli, “Bir yandan anayasa değişiklikleri üzerinde düşüncelerinizi ortaya koyacaksınız, ama bu düşüncelerinizin gerçekleştirilmesinde milletimizin ön şart ve kabulü olan 4 maddenin içerisindeki laikliği ayrıca tartışmaya açacaksınız. Doğru bir düşünce olmamıştır. Sayın Meclis Başkanı bu hatasından dönmelidir.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın İstanbul’da yaptığı ‘Yeni anayasada laiklik yer almasın’ şeklinde ifadeleri var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Bahçeli, şu cevabı verdi: “Anayasamıza göre seçilmiş bir meclis başkanımızın anayasanın ilk 4 maddesini tartışmaya açması doğru bir yaklaşım değildir. Bir yandan anayasa değişiklikleri üzerinde düşüncelerinizi ortaya koyacaksınız, ama bu düşüncelerinizin gerçekleştirilmesinde milletimizin ön şart ve kabulü olan 4 maddenin içerisindeki laikliği ayrıca tartışmaya açacaksınız. Doğru bir düşünce olmamıştır. Sayın Meclis Başkanı bu hatasından dönmelidir. Türkiye’yi bir başka yere sürükleyebilecek istismarlara vesile olabilecek bir karanlık kuyuya sürüklenmesine vesile olmamalıdır."

Başka bir gazetecinin, “Hatasından dönmelidir derken sözünü geri mi almalıdır, istifa mı etmelidir?” sorusuna Bahçeli, “Ne söylemişsem onu anlayın.” dedi.
Cihan

Editör: TE Bilisim