Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Hakkari'deki incelemelerinden sonra Van'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı deprem sonrası yapılan Zaferler İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret etti.

Sınıflara giren Bakan Avcı ve Şimşek öğrencilerle tek tek ilgilenerek oyuncak dağıttı. Daha sonra okulun öğretmenler odasına gidip öğretmenlerle sohbet eden bakanlar, burada Hakkari gezisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu, öğretmenlerle sohbet etti. Bakan Avcı, doğuda deneyimli öğretmenlerin uzun süre kalmalarını istediklerini söyledi.

Öğretmenlerle sohbet ederken gazetecilerin sorularını da cevaplayan bakanlar, Hakkari'ye yaptıkları gezinin çok güzel geçtiğini söyledi. Hakkari'de havanın her anlamda 'güneşli' olduğunu ifade eden Bakan Avcı, Hakkarililerin kendilerine çok büyük teveccühün olduğunu ifade etti. Avcı, "Gittiğimiz her yerde çok sıcak karşılandık. İnsanlarda bir ümitli bekleyiş havasını çok hissettik." dedi. Hakkari ve Şırnak'taki eğitim kurumları ile ilgili ne gibi eksiklikler olduğunu yerinde görmek istediklerini belirten Bakan Avcı, olumsuz hava koşulları nedeniyle Şırnak'a gidemediklerini söyledi.

HAKKARİ'DE ATMOSFER BU DEFA ÇOK SICAKTI

Bakan Şimşek de Hakkari'de atmosferin son derece pozitif olduğunu, herkesin büyük bir misafirperverlik gösterdiğini belirterek, son sürecin herkesi heyecanlandırdığını ifade etti. Bakan Şimşek, şöyle konuştu: "Herkeste çok umutlu bir bekleyiş var. Ben inanıyorum ki herkes sahip çıkarsa bu süreçte başarılı olacak. Biz de zaten konuya o çerçevede bakıyoruz. Herkes üzerine düşeni yaparsa ülkemiz çok güçlü bir konuma gelecek. Hem temel hak ve özgürlükler anlamında hem demokratik standartlar anlamında hem de birliğimizin, kardeşliğimizin, beraberliğimizin güçlenmesi anlamında. Bu tabi bizi ekonomik olarak da çok güçlü konuma getirecek. Çok iyi bir ziyaretti. Verimli oldu. Ben daha önce de Hakkari'ye gittim. En son gidişimde kepenkler kapalıydı. Vatandaşla doğrudan doğruya sıcak bir diyalog kuramadık. Ama bu defa herkesle rahat bir şekilde diyalog kurma imkanımız oldu. Yani hava çok güzeldi. İnşallah ülkemiz bu sorunu da çözer."

Zaferler İlkokulu ve Ortaokulu'nun öğretmenlerinden birinin doğuda çalışanlara ne gibi teşvikler olabileceğini sorması üzerine de Bakan Şimşek, şu cevabı verdi: "Burdaki çocukların da sizin gibi değerli eğitimcilere ihtiyacı var. Biz sizin yaptığınızı çok takdir ediyoruz. Öğretmenlik demek fedakarlık demek. Benim 3 ağabeyim öğretmen"

Bakan Avcı ise göreve yeni başlayan öğretmenlerin başka yerlere gitmek istediklerini, fakat bölgenin de deneyimli öğretmenlere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Toplantının ardından Bakan Avcı Van'dan ayrılırken Bakan Şimşek ise Defterdarlık için kiralanan binayı gezdi. Daha sonra bir kafeye giren Bakan Şimşek burada oturanlarla ayaküstü konuştu. Daha sonra bir tatlıcıya giren Bakan Şimşek vatandaşlara tatlı dağıtarak onlarla Kürtçe muhabbet etti.

Bakanlar Van'dan ayrılmak üzere Ferit Melen Havalimanı'na hareket etti.

Editör: TE Bilisim