Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dünyada işsizliğin arttığını belirterek, Türkiye’de ise işsizliğin düştüğüne söyledi.

Çalışma Sosyal ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Bursa’da, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya’nın sahipleri arasında bulunduğu Çetinkaya Mağazası'nın açılışına katıldı. Törende konuşan Faruk Çelik, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve hükümetin bir görevlisi olarak mağaza açılışlarında 2 şeye dikkat ediyorum. Etiketlere bakıyorum. Fiyatlar belli. Rekabetle oluşuyor. Bu durum fiyatları düşüyor. Etiketler ihtişamlı şekilde gözüküyor. Bu durumdan vatandaşlar kazanıyor. Hükümetin bir üyesi olarak, bu rekabet ortamının kızışması, gelişmesi bizi ve vatandaşımızı memnun ediyor. İnşallah sayıları artar. İkinci olarak dünyada işsizlik artıyor. Gelişmiş ülkelerde işsizlik tavanlara vuruyor. İspanya’da genç işsizlik yüzde 57, Yunanistan’da yüzde 56, AB ortalamasında yüzde 23 ama bizde çok şükür genç ve genel işsizlik düşüyor.” diye konuştu.

Başarıyı ve çalışmayı hedef edinmiş bir millet olduğumuzu anlatan Bakan Faruk Çelik şunları kaydetti: “Biz vatandaş olarak lider ruhlu bir milletiz. Başarıyı, çalışmayı kendimize hedef edinmişiz. Dünyada iş yerleri kapanırken, ümitsizlik hakimken Türkiye hızlı trenin temelini atıyor. Türkiye otoyolların temelini atıyor, mağazalar açıyor. Ne kadar övünsek azdır diyorum. Ayaklarımızı yerden kesmeyeceğiz. Çalışmaya birey ve kamu olarak hep birlikte dayanışma içinde çalışmamızı sürdüreceğiz. Torunlarımıza daha iyi gelecek bırakacağız.”

HAYATIN VE UMUDUN YEŞERDİĞİ BİR ÜLKEDEYİZ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise bütün iç ve dış engellemelere rağmen Türkiye’nin devlet ve millet olarak gelişmenin ve kalkınmanın ısrarı içinde yoluna devam ettiğini kaydetti. Bakan Şahin şunları söyledi: “Hayatın ve umudun her gün yeşerdiği ve güçlendiği Türkiye’deyiz. Her mevsimde insanımızın ayakta tutunduğu bir ülkedeyiz. Bir saat içinde geldiğimiz bir Uludağ’da da bir hayat var. Köylerde de dağlarda da her yerde çok canlı bir hayat var. Türkiye olarak hepimiz 75 milyon kardeş olarak hayatı daha güzel yaşamak ve paylaşmak için üzerimize düşeni aklımızla, bilgimizle atamızdan miras olarak aldığımız derin kültürümüzle inşa etmeye ve daha güzel yapmaya çapa gösteriyoruz. Üreten, satan, alan var. Bütün bunlar bu ülkede Allah’a şükür var. Türkiye bu konuda hem kendine yeten hem de dünyaya gerektiğinde yardım eden, satış malı olarak uzanan ülke konumundadır. Çalışan, üretenle, tembellik yapan çalandan daha güzeldir.”

Çetinkaya AŞ Yönetim kurulu Başkanı Fehmi Çetinkaya da hiçbir bankadan kredi kullanmadan yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi. Yapılan duanın ardından Çetinkaya’nın Bursa’daki ikinci mağazasının açılış kurdelası protokol üyeleri tarafından kesildi.

Editör: TE Bilisim