Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terör sorununun çözümü için başlatılan süreçle ilgili, Türkiye’de herkesin artık kanın durmasını, kinin ortadan kalkmasını istediğini dile getirdi. Çelik, “Şimdi de bu terör belasından kurtulma konusunda toplumsal bir olgunluk, daha sağduyulu bir bakış var. Bu beladan millet kurtulursa bu milletin önünde kimse duramaz anlayışı, rüzgarı iyiden iyiye esiyor.” dedi.

        Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin sorularını cevaplayan Bakan Faruk Çelik, terörün çözümünde devam eden süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doğu, batı, kuzey, güney, herkesin kanın durmasını, kinin ortadan kalkmasını istediğine dikkat çeken Çelik, “Kan kini doğuruyor ve bu kin de bizim milletimize yakışmıyor. Dolayısıyla milletimize gına geldi artık. Terörün tüm argümanlarını ellerinden aldık desek yeridir. ‘Amaç ne, ne isteniyor?’Millet ayrışmak istemiyor, kimse bölünme istemiyor. Böyle bir şey olsa Türkiye’yi bir ve bütün tutmak mümkün değildi. Fakat bu millet öteden beri bir ve beraber olmanın, ayrılmaz bir bütün olduğunun farkında. Terör örgütü bu kadar mücadele etti, bakınız başarılı olamadı. Çok sayıda vatandaşımız bir hiç uğruna hayatını kaybetti. Geç de olsa bugün bir çözüm sürecine girmiş bulunuyoruz. Herkes de destek veriyor. O halde burada ne yapıp yapıp ısrarla sağduyuda yarar var.” diye konuştu.

        “BÖLGE İNSANININ ÇÖZÜME DESTEĞİNİ GÖRÜYORUM"

        Özelikle bölgenin milletvekili olması münasebetiyle Güneydoğu insanının desteğini, sağduyusunu gördüğünü bildiren Bakan Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Urfa’da, Diyarbakır’da, Van’da hiç kimse bu çatışmadan yana değil. Son olarak da yatırımlar gitmeye başladı. Yatırımlara engel olmak demek, Kürt’e iyilik midir? Kürt’e yapılan en büyük kötülüktür. İş, aş ayağınıza gelmiş, bu kadar büyük imkanlar sunulmuşken, adaletsizler ortadan kaldırılırken, vatandaşlar adına bunlar görülürken ne adına siz terörü sürdüreceksiniz? Kime iyilik bu? Kürt’e iyilik değil, Türk’e iyilik değil, bu ülkeye iyilik değil.”

        “İŞTE O ZAMAN 500 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT ÇOK KISA SÜREDE GERÇEKLEŞECEKTİR”

        Son 10 yıllık süreçte aslında birçok şeyi deşifre ettiklerini vurgulayan Çelik, “Birçok illegal yapıları, birçok anti demokratik yapıları deşifre ettik. Şimdi de bu terör belasından kurtulma konusunda toplumsal bir olgunluk, daha sağduyulu bir bakış var. Bu beladan bu millet kurtulursa bu milletin önünde kimse duramaz anlayışı, rüzgarı iyiden iyiye esiyor. Bu süreci hep beraber iyi yönetmemiz gerekiyor. Herkesin üzerine düşen sorumlulukları var. Bu sorumlu dil ile bu sorunu çözeceğimiz inancındayım. O zaman Türkiye 500 milyar dolarlık ihracatları çok kısa sürede gerçekleştirecek bir ülke olacaktır.” ifadelerini kullandı.

        “BİRİLERİNİN 30 YILLIK GEÇİM KAYNAĞI BOZULACAK”

        Çözüm konusunda oldukça ümitli olduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Yani vatandaşımız ümitli, vatandaşımız büyük bir beklenti içinde. Hükümet olarak biz de bu konuda huzur ve barışın gelmesi için çalışan bir iktidar olduğumuza göre, herkes de destek verdiğine göre burada sonucu almamak için bir neden yok. Ama birilerinin dengesi, menfaati, 30 yıllık geçim kaynağı bozulacak. Onların çıkartacağı sorunlar olacak. Bu işin mali boyutunu elinde bulunduranların da bu durumdan hoşnut olmayacağı bir gerçek. Bunları da bilerek yürümek gerekiyor.”

Editör: TE Bilisim