31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
 Başbakan Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Peki, ben Rize’de söylediğimde sen ne yapacaksın?" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem odaklı kentsel dönüşüm projeleri yıkım ve anahtar teslimi ile 437 yeni İETT otobüsünün hizmete alım töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Kayseri'ye gittiklerinde muhabbetle Şanlıurfa'ya gittiklerinde samimiyetle karşılandıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mardin Kızıltepe'de bir ifade kullandım. Dedim ki 'Bu süreçte bizim karşımıza, Kürtlükle de Türklükle de çıkılmasın... Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız.' Aynı ifadeyi bugün İstanbul'da da söylüyorum. Kimse bizim karşımıza Kürtlükle de Türklükle çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız.

BEN RİZE'DE O SÖZLERİ SÖYLEYİNCE SEN NE YAPACAKSIN?

Ana muhalefet Partisi'nin genel başkanı, 'Bu sözleri Rize'de söyleyemezsin' diyor. Farklı mekanlarda farklı şeyler söylemek, bunları görmek istiyorsa, Ana muhalefet Partisi'nin genel başkanı aynaya baksın. Biz siyasi hayatımız boyunca, doğuda farklı, batıda farklı konuşanlardan olmadık. Diyarbakır'da ne söylediysek, geldik İstanbul'da aynısını söyledik. Şimdi ben buradan sana sesleniyorum Kılıçdaroğlu; sıkıysa, samimiysen, dürüstsen ben bu ifadelerin aynını yakında Rize'ye gideceğim, Rize'de de kullanacağım, söyleyeceğim. Peki söylediğimde sen ne yapacaksın onu söyle... Çünkü ben Rize'deki hemşerilerime ne söylediysem Şanlıurfa'da onu söyledim.

Şanlıurfa'da ne söylediysem Rize'de de onu söyledim. Benim abdestimden şüphem yok ki, namazımdan şüphem olsun. İstanbul'da nasıl gururla Türkiye Cumhuriyeti'nin ay yıldızlı bayrağını salladıysak, gururla onurla şerefle salladıysak, gittik Hakkari'de de Türkiye'de de dünyada da o bayrağı salladık. Peki Kılıçdaroğlu, sen partinin mitinginde, Hakkari'de bir tane Türkiye bayrağı sallayamadın. Sallayamadın hani. Bütün televizyon kayıtlarında her şeyde bu var. Kardeşlerim bunların üstü şişhane altı kavaldır. Bunlardan hiçbir şey beklemeyin. Bunlarda dürüstlük yok, samimiyet yok."

Editör: TE Bilisim