AK Parti Genel Başkanı Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine seslendi. 

İşte Başbakan Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısı konuşmasından satır başları:

- Saldırı arkasındaki güçler ve kullanılan taşeronlar itibariyle şu anda büyük oranda aydınlatılmış durumda. Suriye rejimi ile irtibatlı Türkiye içinde kişiler oldukları tespit edildi. 13 kişi gözaltına alındı ve sorgulamalar devam ediyor. Bütün failleri ortaya öıkarmak için büyük bir hassasiyetle çalışmalar devam ediyor. İhmaller var mı, varsa kimler tarafından diye teftiş kurulumuz da çalışmalarını sürdürüyor.

- Bu saldırıyı çok dikkatli okumak tavrımızı da ona göre belirlemek zorundayız. Büyük devletler böyle hadiseler karşısında soğukkanlılıkla durabilen devletlerdir. Biz bu saldırının altında kalmayız. Faillere bedelini misliyle ödetiriz. Büyük devlet refleksi ile hareket edeceğiz.

- Türkiye'de bazı kesimler uzun yıllardır teröre maruz kalan bir ülke olduğumuz halde belli noktalarda terörüz tuzağına tekrar tekrar düşüyorlar. Terörün amacı sadece bomba patlatmak değildir. Ses getirmek ister. Terör gerçekleştirdiği eylemle toplumda korku oluşturmak ister. Terör canların üzerinden politikaları şekillendirmek ister. Onlarca cana kıymak terörün kullandığı sadece bir araçtır. Terör örgütleri o saldırının arkasından çıkan manzaraya bakar ve kendilerini başarılı ya da başarısız görürler.

- Terör örgütü saldırı sonrasında toplum korkarsa kaosun içine sürüklenirse amacına ulaşır. Toplumda soru işaretleri oluşursa terör o zaman hedefine ulaşır. Bazıları terörün bu boyutu üzerinde hiç durmadılar. Bizim hükümetimiz döneminde ya da öncesinde sorumluluk mercindeki kişilerin tavrını dikkatle inceleyin. Başta siyaset, medya, yapmış oldukları yayınlar tavırlarla terörün tuzağına nasıl düştüklerini görürsünüz.

- Bir kısım kişiler alçakça bu tuzağın içind eyer aldılar. Daha reyhanlı'da dumanlar tütüyor, insanlar sokaklarda can mücadelesi veriyor birileri çıkıyor sanki böyle bir fırsatı bekliyormuş gibi açıklamalar yapıyor. Bu ne fırsatçılıktır? Hele durun bir gözyaşı dökelim.

- Saldırganlar o iki aracı patlattıklarında 50 cana kıydıklarında değil bu açıklamaları yaptırdıklarında Suriyeli mültecilere Türkiye'nin Suriye politikasına infial oluşturduklarında sevindiler. 30 yılını terörle mücadele içinde geçiren bir ülke bunu artık görebilmeli. Ben Türkiye'nin Suriye politikasını defalarca net bir şekilde ifade ettim.

- İktidara geldiğimiz andan itibaren Suriye ile ilişkileri geliştirmek için samimi bir çaba gösterdik. Bizim Suriye halkıyla zerre kadar meselemiz yoktur. Bizim alçak gaddar zalim diktatör rejimle meselemiz vardır.

- Suriye'de olaylar başladığı anda bile Şam yönetimi ile irtibatımızı kesmedik. Uyarılarımızı ilettik. Geçmişte ne yaşanmış olursa olsun kendi halkına zulmeden bir rejimle bizim hiç işimiz olmaz. Biz zalimlerin değil mazlumların yanında yer alan bir ülkeyiz.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

- Ana muhalefet partisi gibi zalimin eli kanlı canilerin yanında duranlardan değil mağdurun yanında duranlardan olduk. Bize ne Suriye'den diyenlere mültecilere neden kucak açıyoruz diyenlere buradan seslenmek istiyorum: Birincisi bölgede barış huzur ve istikrarın Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğine inandığımız için Suriye'de barış istiyoruz. Bölgedeki en küçük ateş dahi Türkiye'ye dokunur.

- Çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Kapıları kapatmak sorunlara duyarsız kalmak asla çözüm değildir. Kardeşlerine kayıtsız kalan bir devlet asla büyük bir devlet olamaz. Böyle bir devletin saygınlığı olmaz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk parasının küresel bir saygınlığı varsa bu aktif dış politikamızın eseridir.

- Bosna Hersek'te çok acı katliamlar yaşanırken bana ne deseydik bugün Bosna'nın yüzüne bakabilir miydik? Lefkoşa'dan bana ne Bakü'den bana ne deme haklkına sahip miyiz? Azeri kardeşlerimizin acısını bugün bile yüreğimizde taşıyoruz. Türkiye'ye böyle acı hatıralar bırakmaya hakkımız var mı?

- Biz Türkiye'nin çocukları için dünyanın çocukları için sorumluluk yüklenmiş bir iktidarız. Çocuklar katledilirken susacaksak AK Parti'ye ne gerek var? CHP MHP BDP yapabilir ama bunu AK Parti asla yapamaz. Kapımızı çalan misafirlere kapıyı kapatacaksak bu harekete ihtiyaç var mı? CHP orada çalışmalar yaparak Suriye'den gelmiş kardeşlerimiz burdan çıksın diye kulisler atıyorlar. Ama Reyhanlılı kardeşlerim aksini savunuyor. Onlar bizim misafirimiz diyor. CHP bunu her zaman yaptı yapıyor.

- Aynı şeyi MHP'de görüyorum. Bizim siyasetimizde vicdan var. Suriye'de hergün onlarca bebek katlediliyor. Banyas'ı gördünüz. Annelerinin kucağında nasıl katledildiklerini gördünüz.

- Biz ırkçı bencil bir millet değiliz. Bizi büyük bir devlet yapan mazlumların yanında durmamızdır. Kim ne derse desin mazlumun yanında durmaya devam edeceğiz. Yarısı yanmış küçücük bedenleri göreceğimize siyaseti bırakır çeker gideriz. Biz hesap gününe inanan bir kadroyuz. Bu yüzden dünyanın bebekleri için çırpınmaya devam edeceğiz.

- CHP olağanüstü durumları kendisi için bir fırsata çevirme gayreti içinde olmuştur. Seçim sandığında başarı gösteremeyen CHP kaostan medet umarak buradan fırsat devşirme gayreti içinde. Sokak sokak direniş çağrısı yapan çözüm sürecini dahi bir ayrışma fırsatı olarak gören Alevi vatandaşlarımızı sürekli tahrik eden CHP Genel Başkanı Suriye rejimine destek vererek çok tehlikeli bir oyun oynuyor. CHP Türkiye düşmanları ile aynı fotoğraf karesinde bulunmak gibi vahim bir hata yapıyor.

- Reyhanlı'da kara bulutlar dağılmadan hükümeti suçlayan Suriye politikasını eleştiren sorumsuz açıklamalar yaptılar. CHP Genel Başkanı'na ateşle oynadığını, demokrasiye çok ağır zarar veren bir tavır içinde olduğu konusunda uyarın. 

- Muhalefet tarafından tırmandırılan gerilime lütfen prim vermeyin. Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürecek yayınlara karşı dikkatli olun.

- Şu anda halkımızın büyük bölümü hamdolsun çözüm sürecine her şeye rağmen desteğini veriyor. Tahriklere benim mileltim gelmiyor gelmeyecek. Çözüm yeri Meclis'tir. Meclis'in dışında sokağa taşınan her mesele demokrasi değil tahriktir. Bu gerilim tuzağına düşmeyin. Soğukkanlılıktan asla taviz vermeyin.

- ABD dönüşü ilk işim Hatay ve başta Reyhanlı olmak üzere ilçelerin bir kısmını dolaşmak olacak. Reyhanlı'yı çok güçlü bir şekilde yeniden inşa edeceğiz. Dostlarımızı sevindireceğiz düşmanı değil.

- Bugün milletçe buruk bir sevinci de hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye'de tarihe tanıklık ediyor çok önemli bir aşamaya geçiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi IMF'ye olan 412 milyon dolar olan borcun ödenmesi konusunda Merkez Bankası'na talimatı verdi. Ve bu işlem bugün tamamlanıyor. Böylece Türkiye uzun bir aranın ardından IMF'ye olan borcunu ödedi ve bu borcu kapattı. Bu sevindirici haberin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

- Artık IMF'ye borçlu bir ülke değiliz. IMF'ye borç vermek için müzakereler yürüten bir ülkeyiz. Türkiye'nin o günlere geri dönmesine asla mahla vermeyeceğiz.

- Grup toplantımızdan sonra ABD'nin başkenti Washington'a hareket ederek resmi temaslarda bulunacağız. Perşembe günü önce Başkan Obama ile görüşecek ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Türkiye ABD ilişkilerinin Suriye başta olmak üzere tüm bölgelerdeki ilişkileri görüşeceğiz.

Editör: TE Bilisim