Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisinde dinleme cihazının bulunması siyasetin gündemine oturdu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’dan da Başbakan Erdoğan’ın dinlenmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Oktay Vural Başbakan Erdoğan’ın ‘mağdur edebiyatı’ yaptığını ifade ederek, Yahşi Cazibe dizisindeki Simge karakterini örnek verdi: Her konuda mağdurum da mağdurum…

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisinde ‘böcek’ adı verilen dinleme cihazlarının bulunmasını değerlendirdi. Oktay Vural,“10 yıldır iktidar olanlar, milleti mağdur ediyor, insanları susturuyor, izliyor, dinliyor, baskı, tehdit ve şantajla korku imparatorluğu oluşturuyor. Şimdi de kalkmış zeytinyağı gibi üste çıkmak için 'ben de dinleniyorum’ diyor” ifadeleriyle Başbakan Erdoğan’a tepki gösterirken ilginç bir benzetmede de bulundu.

 Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ı Yahşi Cazibe isimli dizideki Simge karakterine benzeterek “Yahşi Cazibe’deki Simge’yi geçtiniz. Her konuda mağdurum, ben mağdur. 12 Eylül mağduru bunlar, 27 Nisan’ın mağduru bunlar, 28 Şubat ürünü olup mağdurum diye çıkan bunlar. Milleti mağdur ediyorlar. Türkiye’nin karabasan gibi üstüne çöktüler. Şimdi kalkıp ben mağdurum diye çıkıyorlar, zeytinyağı gibi” dedi.

Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!

İsim vermeden MHP’deki “kaset” olayına değinen Vural, o dönemde Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını hatırlatarak şöyle dedi:

“Bunlar kendi iç sorunudur dedin sen. Kendinin oluşturduğun derin yapılanmanın mağduriyet oluşturduğu dinleme ve izleme takiplerini kamufle etmek için yapılan böyle bir örtülü operasyonla yaptıklarınız, izledikleriniz, dinlediklerinizin üstünü örtemeyeceksiniz. Zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar. İnsaf ya Ocak ayında Şubat ayında yapılmış da, hangi dinlemeler? Muhtemelen bu iş faili meçhul kalacaktır. Türkiye’de maalesef dinleme ve izlemelerle ilgili yapılan bütün girişimlere rağmen bu mesele kendi iç sorununuz diyen bir Başbakan varsa o zaman Sayın Başbakan’da dönüp bu benim iç sorunumdur demesi gerekiyor. Dün yaptığı yorumların nasıl bumerang gibi kendisine döndüğünü bu olay bile göstermektedir. Dinleme ve izleme ekseninde AKP’nin sanki bu işin mağduruymuş gibi gösterilen bu senaryoya karnımız tok. Bu hikâyeye bu masallara inanmamız mümkün değil. Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları dinlendi. Bunlarla ilgili meseleyi sorun yapmayanların, bugün Başbakan ekseninde, bu Hükümet’i sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterme gayretlerini esefle karşılıyoruz “

Editör: TE Bilisim